HalloLex en Ikwordzzper.nl gaan startende ondernemers juridisch ontzorgen

Ikwordzzper.nl

HalloLex is een samenwerking aangegaan met Ikwordzzper.nl. HalloLex ging vorig jaar van start als online juridisch platform, met de doelstelling om startende ondernemers en zzp’ers te helpen door ze op een laagdrempelige wijze juridische hulp aan te bieden. Het gebruik van begrijpelijke taal, toegankelijke service, snelle levering en lage kosten, zijn de belangrijkste uitgangspunten van deze online juridische dienstverlener.

HalloLex

HalloLex is een initiatief van de jonge ondernemer Bas van der Werf. Tijdens zijn studie aan de Universiteit Tilburg zette hij het plan op voor een online platform dat zich richt op het verbeteren van de ‘juridische gezondheid’. Met name startende ondernemers en zzp’ers. Dit vanuit de overtuiging dat het mogelijk is om veel juridische conflicten te voorkomen. Dit door deze doelgroep te voorzien van kwalitatief hoogwaardige juridische hulp.

Het grootste deel van het bedrijfsleven in Nederland bestaat uit zelfstandigen die vanwege de relatief hoge kosten vaak geen gebruik maken van juridische dienstverleners. Via HalloLex krijgen zij toegang tot pakketten met allerlei juridische documenten. Bijvoorbeeld algemene voorwaarden, privacyverklaringen en disclaimers, die ze tegen lage tarieven (al vanaf €19) kunnen bestellen. Hiervoor is HalloLex een samenwerking aangegaan met partner VDT Advocaten.

Ikwordzzper.nl

Onderdeel van de samenwerking is dat HalloLex actief juridische templates gaat aanbieden via Ikwordzzper.nl. Daarnaast zullen beide partijen zich inzetten voor het delen van kennis en informatie over juridische onderwerpen. Zowel via het platform als via nieuwsbrieven en de sociale kanalen. Ook gaat HalloLex de leden van Het Ondernemerscollectief helpen en krijgen de leden van Het Ondernemerscollectief een interessante korting op de dienstverlening.

Martijn Pennekamp, oprichter van Ikwordzzper.nl en Het Ondernemerscollectief, is blij met HalloLex als nieuwe partner. Hij merkt op dat er 200.000 starters per jaar in Nederland zijn. ‘Die gaan we samen juridisch ontzorgen. Bas weet met zijn team hoogwaardige juridische documenten te leveren tegen een scherp tarief. Een startende zzp’er kan niet zonder.’