Hanson in december naar 013

Poprocktrio Hanson komt in december naar Nederland. Het nog steeds jonge drietal is vooral bekend vanwege monsterhit ‘MMMbop’ uit 1997, maar is daarna altijd doorgegaan met muziek maken. De gloednieuwe single ‘Get the Girl Back’ is alvast een smakelijk voorproefje van het nieuwe album ‘Anthem’ dat in juni verschijnt. Tickets kosten €22,50 (excl. servicekosten) en de voorverkoop start op zaterdag 15 juni om 11:00 uur.

Hanson wordt gevormd door de broers Isaac, Taylor en Zac. Het muzikale trio is er al vroeg bij: begin jaren negentig zetten de nog piepjonge kids de eerste stappen op het professionele muzikale pad. Ze hebben al twee platen vol lichtvoetige en zeer aanstekelijke popliedjes in eigen beheer uitgebracht wanneer ze worden ingelijfd door platenmaatschappij Mercury. De jochies breken 1997 internationaal door met de ongelofelijk aanstekelijke single ‘MMMbop’.

Het jeugdige enthousiasme slaat wereldwijd aan en ook opvolger ‘Where’s The Love’ blijkt goed voor wereldwijde hitnoteringen. Het major label-debuut ‘Middle Of Nowhere’ waarop beide singles zijn terug te vinden, verkoopt miljoenen exemplaren. Het commerciële succes wordt echter niet geëvenaard waarna de band in eigen beheer verder gaat. Ze starten een eigen label waar nieuw materiaal op wordt uitgebracht.

De jochies van toen zijn inmiddels – jonge – mannen geworden, maar die pakkende popsongs schrijven ze nog steeds. En het Nederlands publiek is Hanson ook nog niet vergeten getuige een onverwacht, doch geslaagd optreden tijdens Pinkpop 2011. In december komt de band eindelijk weer terug naar ons land voor een avond vol aanstekelijke, uptempo hits in 013.

Hanson (Anthem World Tour)
Dinsdag 10 december 2013 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 22,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 15 juni
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl