Hardlopen voor een goed doel: inschrijven voor elfde editie PUURloop vanaf deze week!

PUURloop

Zet je laptop(s) maar alvast klaar, want op donderdag 9 maart om 19:00 uur starten de inschrijvingen voor de elfde editie van de PUURloop. De loop wordt gehouden op zaterdag 3 juni op het terrein van Abdij Koningshoeven. Tijdens de elfde editie van het hardloopevenement kun je kiezen tussen verschillende afstanden en net zoals vorig jaar wordt er ook een wandeltocht georganiseerd. Lees snel verder!

Zoals altijd is er ook een goed doel gebonden aan de PUURloop. Dit goed doel wordt bepaald door de kloostergemeenschap van de Trappisten. De opbrengsten van de elfde editie van de PUURloop gaan naar een bijzonder project in Brazilië met betrekking tot een kleuter- en basisschool. Abt Isaac licht toe: “De kinderen die we naar de school proberen te krijgen, worden uit de wijk gehaald omdat het risico om in de drugshandel betrokken te worden groot is. Er worden jaarlijks door de drugsmaffia in Brazilië 20.000 kinderen vermoord. Hun moeders leven van het selecteren van plastic uit het afval van Rio. Zij leven onder mensonterende omstandigheden. Je mag er niet alleen komen in die wijk. Ik heb nog nooit zoiets belabberds gezien. De school is bestolen en we willen ze weer voorzien van speelgoed en lesmateriaal.”

Over de PUURloop

Er zijn slechts driehonderd startbewijzen beschikbaar, dus wees er snel bij! Geniet op een sportieve wijze van de stilte van het Trappistenklooster. Er zijn drie verschillende afstanden die je kunt lopen. Zo kun je 5, 10 of 15 kilometer hardlopen. Daarnaast is er ook nog een wandeltocht georganiseerd, deze tocht is 5 kilometer lang. Naar verwachting zullen de wandelaars finishen nadat de hardlopers van start zijn gegaan.

Kaartverkoop

De kosten voor deelname zijn slechts €12,50. Daarnaast is er nog altijd de mogelijkheid om een extra donatie te doen voor het prachtige goede doel. Tijdens de vorige editie van de PUURloop, die niet kon doorgaan vanwege de coronamaatregelen, is er toch nog maar liefst €4255,54 opgehaald. Inschrijven kan vanaf 9 maart om 19:00 uur via inschrijven.nl.

Tilburg Triple

Alle deelnemers ontvangen van de Stichting Tilburg Ten Miles bij deze 11e editie een bijzondere herinnering én de gebruikelijke consumptiemunt voor een glas PUUR (of fris). Het evenement doet mee aan de Tilburg Triple, alle reden om mee te doen dus!