Harmonieorkest Orpheus behaalt eerste prijs Concertconcours

Nu we de coronapandemie achter ons hebben kunnen laten wordt het weer tijd om vooruit te kijken en te dromen van de mooie dingen in onze wereld. Zoals vele verenigingen in Tilburg is ook de Koninklijke Harmonie Orpheus haar activiteiten gestart, en wel met een bijzonder project, dat de naam “Sara’s Soul” draagt.

saras-soul-orpheus-tilburg

Tijdens de coronapandemie liet voorzitter Remi Leunissen zich inspireren door een opname van het werk “Sara’s Soul” van componist Hardy Mertens, tevens dirigent van de Koninklijke Harmonie Orpheus. Dit werk werd met veel succes ten gehore gebracht tijdens de deelname aan een Concertconcours, waarbij het harmonieorkest een 1e prijs met onderscheiding behaalde in de hoogste afdeling.

Binding met de stad Tilburg

Remi vertelt: “in een moeilijke periode waarin de kern van verenigingen geraakt werd door het uitblijven van repetities, concerten en het samenzijn, probeer je toch kracht en inspiratie te vinden. Tijdens die periode blijft er een behoefte om je als vereniging te laten zien en horen. Een boodschap aan de onze stad dat je nog bestaat. Dat je die moeilijke tijd gaat overwinnen. Geïnspireerd door het verhaal achter “Sara’s Soul” ontstond een idee om een hoopvolle boodschap te brengen aan de wereld, en tevens de binding met onze stad Tilburg in beelden te laten zien”.

Fotograaf Wouter Riel heeft dit idee perfect aangevoeld en leden van Orpheus gefotografeerd op prominente plekken in en rondom Tilburg. De innige samenwerking met Wouter heeft geleid tot een indrukwekkend verhaal. Een verhaal waarin de schoonheid van onze stad en muziek van Orpheus samensmelten.

Concerten

Inmiddels bereidt de Koninklijke Harmonie Orpheus zich weer voor op het geven van mooie concerten. Op 23 april 2022 verzorgt het orkest o.l.v. Hardy Mertens de voorstelling “Brel & Brass” in samenwerking met chanteuse Micheline Van Hautem en bastrombonist Jos Jansen. Dit concert vindt plaats in de Concertzaal van Theaters Tilburg, aanvang 20:30.