Hart4ALL kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Hart4ALL doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende Hand. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Tilburg. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Hart4ALL
Hart4ALL biedt de vrijwillige reanimatiehulpverleners de mogelijkheid om in contact te komen met het slachtoffer of familielid van het slachtoffer d.m.v. een bandje voorzien van unieke code en uitgereikt door Regionale Ambulance Voorziening.
Door met elkaar in contact te komen kunnen zowel de vrijwillige hulpverlener als slachtoffer antwoord krijgen op prangende vragen zoals; Heeft het slachtoffer het gered? ,,Als ik weet hoe het met het slachtoffer afgelopen is, geeft me dat rust”, zegt vrijwillige hulpverlener Inge Graziano. Eveline, vrouw van slachtoffer Chris Baelemans die in april 2012 een hartstilstand kreeg: ,,Met elkaar kunnen praten is de basis voor het verwerkingsproces. ”
Als Hart4ALL wint kunnen wij tussen de 15.000 en 16.000 gereanimeerde per jaar de mogelijkheid bieden om met hun hulpverlener in contact te komen en mogelijk dat deze match hen beiden helpt bij de verwerking van deze traumatische gebeurtenis. Ook geeft Hart4ALL de hulpverlener een kleine attentie als blijk van waardering. Hart4ALL wil dit initiatief landelijk uitrollen en in een later stadia de ernstige ongevallen hierbij gaan betrekken!
Heeft Tilburg Hart4ALL stem op ons! 

https://browse.kroonappels.nl/initiatieven/Tilburg/helpendehand.html

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.