HC Tilburg heren 1 promoveert naar Hoofdklasse

hc tilburg

De heren van HC Tilburg hebben het geflikt; ze komen volgend seizoen uit in de Hoofdklasse. De ploeg was in drie wedstrijden te sterk voor Schaerweijde. Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd in de best of three serie op het programma. De Tilburgers wonnen met 2-1.

Eenrichtingsverkeer

De hockeyers speelden een klasse pot en in de eerste helft bracht Jaap Groels het team op voorsprong. Ondanks dat HC Tilburg het betere van het spel had stond er in de rust toch een 1-1 ruststand op het scorebord.

Na rust was het eenrichtingsverkeer en kreeg HC Tilburg heel veel strafcorners. De keeper van Schaerweijde deed echter goed zijn werk en redde keer op keer. Uiteindelijk viel de bevrijdende treffer twee minuten voor tijd. Joep de Natris scoorde met een backhand schot.

Bellen met Schaerweijde

Humor hebben ze wel in Tilburg, dat weten wij als geen ander. Dat bleek zondag na de wedstrijd wel weer. Spelers van HC Tilburg besloten om naar Schaerweijde te bellen en te vragen wat de ploeg uit Zeist die middag had gedaan. Het antwoord van de dame die de telefoon opnam: ”2-1 verloren.” De reactie van de heren uit Tilburg zie je hieronder:

Hoi Schaerweijde, je spreekt met Marleen! #somspromoverenwe #hoofdklasse #kampioenen