Nieuws

Bibliotheek Midden-Brabant Boekenweek
Let op! Dit artikel is al 64 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Helaas geen Boekenweek, wél een ‘week vol boeken’ met verschillende Boekenweek gerelateerde activiteiten

De bibliotheken vieren helaas nog even geen Boekenweek. Maar ze maken er wél alvast een ‘week vol boeken’ van met lezerswaardige activiteiten. Tijdens het Voorwoord van de Boekenweek – van 6 tot en met 14 maart – vinden er allerlei activiteiten plaats omtrent de Boekenweek. Zo verzorgt Tommy Wieringa een online talk en is het boek ‘Biografie van een vlieg’ van Jaap Robben te lezen in de buitenlucht. Benieuwd naar de andere activiteiten? Meer info en aanmelden? Lees dan verder!

Tommy Wieringa over de ontregelingen van onze tijd

De online talk van Tommy Wieringa is zondagmiddag 14 maart te volgen tijdens de KennismakerijRevue. Voor deze maandelijkse activiteit nodigt de Bibliotheek LocHal altijd spraakmakende gasten uit voor een inspirerende talk. Van Tommy Wieringa verscheen onlangs de bundel Gedachten over onze tijd, waarin zijn columns voor NRC Handelsblad verzameld zijn. In zijn talk voor de KennismakerijRevue analyseert hij op basis van die columns de ontregelingen van onze tijd. Hoe is het gesteld met onze cultuur, onze democratie en onze intellectuele vrijheid? Hij zet aan tot verder denken én het zoeken naar oplossingen.

Lees een boek doormiddel van reclameborden

Verspreid over Tilburg verschijnt van 9 t/m 16 maart het verhaal ‘Biografie van een vlieg’ van schrijver Jaap Robben. Via reclameborden kun je de 25 hoofdstukken lezen. De route van hoofdstuk naar hoofdstuk voert door de binnenstad en kan per fiets of te voet worden afgelegd. Dit verhaal in de buitenlucht is een project van TiLT in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant en Quiet.

Avond van het Boek met Rijneveld en Bervoets

Op zaterdag 13 maart vindt De Avond van het Boek plaats. Programmamaker Tim den Besten interviewt schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets over hun boeken, hun schrijverschap en prijzen. Wil je deze avond bijwonen? Dat kan! Aanmelden doe je via deze website.

Meer info en aanmelden

De route van het verhaal in de buitenlucht van Jaap Robben is te vinden op de website van Bibliotheek Midden-Brabant. Daar vind je ook meer informatie over de talk van Tommy Wieringa en kun je je alvast aanmelden voor de Avond van het Boek. Op deze website vind je alle informatie.