Koninklijke Luchtmacht traint tot late uurtjes nabij Gilze-Rijen

Luchtmacht avondvliegen

Om de bemanning van het Defensie Helikopter Commando goed voor te bereiden moeten ze zowel met daglicht als in de duisternis trainen. Doordat het personeel van de Koninklijke Luchtmacht overal ter wereld inzetbaar moet zijn, is het trainen van vliegen in de duisternis erg belangrijk.

Reguliere avondvliegen

Met het reguliere avondvliegen trainen vliegbemanningen van het Defensie Helikopter Commando het helikoptervliegen bij duisternis.

De reguliere avondvliegperiode loopt van 1 september tot 1 april. Op werkdagen kan er tot 23.00 uur gevlogen worden. De bemanningsleden vliegen vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen, Militair Vliegkamp de Kooy en Militair Luchtvaart Terrein Deelen naar de verschillende militaire oefenterreinen van Nederland.

Veilig vliegen

Voor de Koninklijke Luchtmacht staat bij het uitvoeren van missies de veiligheid voorop. Daarom is het oefenen in de duisternis erg belangrijk. De trainingen voor helikopterbemanningen bij duisternis vinden het hele jaar door plaats in Nederland.

Informatie en klachten

Militaire oefeningen worden tijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is belangrijk voor de militairen die willen oefenen, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Mensen die rond de Vliegbasis Gilze-Rijen wonen kunnen hier last van hebben of krijgen.

Eventuele klachten zijn in te dienen via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen, telefoonnummer 0161-296100 of via het gratis nummer 0800-0226033.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.