Help Kunstkameraden Tilburg aan prijs ‘Appeltje van Oranje 2022’ door te stemmen voor 21 januari

Appeltje van Oranje 2022

Kunstkameraden Tilburg maakt kans op een Appeltje van Oranje 2022. Tot en met 21 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Kunstkameraden als favoriet.

Kansenongelijkheid

Dat iedere jongeren in onze samenleving gelijke kansen heeft is helaas nog niet vanzelfsprekend. De kloof tussen jongeren met veel kansen en jongeren met minder is door de coronacrisis vergroot. Door het wegvallen van stabiele factoren zoals onderwijs, werk en sociale contacten komen ze in de knel. Terwijl iedereen dezelfde kansen moet krijgen om mee te kunnen doen, mee te denken en mee te beslissen in onze maatschappij. En met iedereen, bedoelen wij ook écht iedereen. Want kansenongelijkheid is een urgent probleem in onze samenleving. De projecten die kans maken op de Appeltjes van Oranje pakken dit probleem succesvol aan en het Oranje Fonds vindt dan ook dat zij steun en erkenning verdienen. Reden om de uitreiking in 2022 om dit thema te laten draaien en daarmee te benadrukken dat álle jongeren ertoe doen!

Dankzij projecten als Kunstkameraden voelen jongeren dat zij ertoe doen en hoeven zij er niet alleen voor te staan. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Kunstkameraden

In Tilburg werkt De Cultuurkantine samen met Sterk Huis en het Schakelcollege. Nieuwsgierig zijn, jezelf openstellen, elkaars verhalen horen en zien, artistieke talenten ontdekken, samen kunst bekijken én maken. Dat is wat de Kunstkameraden doen! Vind jij de samenwerking tussen kunstenaars en jongeren waardevol? Stem via de website!

Koning Willem-Alexander

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koning Willem-Alexander, omdat 2022 een lustrumjaar is. In andere jaren neemt Koningin Máxima de uitreiking voor haar rekening. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van €25.000.