Hemelvaartsdag in Tilburg

Donderdag is het Hemelvaartsdag. Dit betekent dat de meeste mensen een extra dagje vrij hebben deze week. Tijdens Hemelvaartsdag zijn er leuke activiteiten in onze stad. Besteed je vrije dag goed en ga lekker de hort op. Lees hier verder voor onze uittips tijdens Hemelvaartsdag in Tilburg. 

Jong Tilburg Zingt

Na de succesvolle editie van Tilburg Zingt tijdens Koningsnacht is het met Hemelvaartsdag de beurt aan de jongere generatie. Jong Tilburg Zingt wordt georganiseerd in de Stadhuisstraat en vanaf 13:30 uur krijgen kleine Tilburgertjes de kans om hun zangtalent aan het aanwezige publiek ter gehore te brengen. Van Kinderen voor Kinderen tot aan Brandweerman Sam of een eerbetoon aan K3, de show wordt door de kids zelf bedacht! Dit allemaal onder leiding van Nol Havens. Om 17:30 uur neemt de DJ het stokje van de kinderen over en gaat het feestje gestaag verder.

Zandmarkt

Rommelmarktliefhebbers opgelet: ga met Hemelvaartsdag naar SC ’t Zand in de Reeshof. De traditionele Zandmarkt staat weer voor je klaar. Een hele leuke en gezellige rommelmarkt met ruim 175 kramen met tweedehands spulletjes. Voor de kinderen zijn er talloze activiteiten. Ze kunnen zich laten schminken, er staat een springkussen en de mascotte van de lokale voetbalclub komt eventjes langs. De markt is open tussen 10:00 – 17:00 uur.

Festival Alegria

De tweede editie van Festival Alegria vindt dit jaar plaats bij Bosvreugd. Er zijn activiteiten voor jong & oud en er staan verschillende artiesten op het podium. Braziliaanse Willem II spelers Bruno Andrade en Renan Zanelli komen gezellig langs en swingen met je mee bij de Braziliaanse percussiebands. De entree is €5,- en het festival heeft veel meer te bieden dan hiervoor omschreven. Wil je weten wat? Lees dan eventjes verder.

Café de Wijn zingt Hazes

Meezingen met hits als ‘Zij gelooft in mij’, ‘De vlieger’, ‘Een beetje verliefd’, ‘Kleine Jongen’ en meer. Ronald Reinhart komt wegens daverend succes tijdens eerdere optredens terug in Café de Wijn. Vanaf 21:00 uur barst het Hazes feestje los. Een heerlijke Hollandse avond. Het belooft lang onrustig te blijven in de Stadhuisstraat.

Winkelen

Met Hemelvaartsdag kennen de winkels in Tilburg andere openingstijden. Zo zijn ongeveer de helft van de winkels in de binnenstad met Hemelvaartsdag gesloten. Wil jij weten of jouw favoriete winkel geopend is met Hemelvaartsdag, bekijk dan even de website en Facebookpagina van desbetreffende zaak. Voor de openingstijden van verschillende winkelcentra in de stad klik je hier.

Relaxen

Op een vrije dag is het ook heerlijk om eventjes lekker te relaxen. Het lijkt overdag prima lenteweer te worden. Uitgelezen mogelijkheid om lekker te chillen in een van onze prachtige parken in de stad, een lekker ijsje te halen bij een van de vele ijscoboeren die onze stad rijk is of een lekker terrasje te pakken.