Herfsttentoonstelling St. Elisabeth Ziekenhuis

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg viert de herfst met een hierop geïnspireerde kunstexpositie in de hoofdgang van het ziekenhuis. Gastcurator van de tentoonstelling is Hans Meijs, conservator Achmea kunstcollectie.

De herfsttentoonstelling bevindt zich in drie vitrines van de hand van Piet Hein Eek en is tot 31 januari 2014 te zien. Samen vormen de werken het derde deel in een serie genaamd Seizoenen. Ieder jaargetijde vult een andere gastcurator hier een aflevering van in.

Kunstenaars
De kunstcommissie van het ziekenhuis is erg blij met deze expositie van de internationaal gerenommeerde kunstenaars, het duo Heringa/Van Kalsbeek. Typisch voor het werk van Heringa/Van Kalsbeek is de opbouw van hun beelden rond een kern die meestal uit een realistisch object bestaat. Dit wordt ingebed in wat misschien nog het best omschreven kan worden als een driedimensionaal schilderij. Het bestaat uit lijnen en vlakken van gegoten kunststof. Maar ook touwen en delen van planten absorberen de kern die opgaat in een dynamische en zinnelijke uitspatting van kleur en vorm.

Kleur in de donkere maanden
De werken van Heringa/Van Kalsbeek zorgen voor kleur in deze donkere maanden van het jaar. De kunstenaars dagen uit om via hun omgekeerde beeldhouwtechniek een eigen interpretatie aan het sculptuur te geven. Dat zorgt voor een ontdekkingstocht in de vaak titelloze werken van deze kunstenaars. Bij iedere bezichtiging van het sculptuur, is het beeld weer anders.