Herfstvakantie in Tilburg: de (0)13 leukste uittips voor het hele gezin

Herfsttips

Yes! De herfstvakantie staat voor de deur. Maar wat kan je nu allemaal in zo’n weekje doen? Wij helpen je een handje met de (0)13 leukste uittips voor tijdens de herfstvakantie. Lees snel verder!

#1: Festival Circolo

Festival Circolo is het grootste circusfestival van Nederland. Van 21 t/m 30 oktober kun je tien dagen lang genieten van circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks een gratis circusvoorstelling te zien is. Ook zijn er veel voorstellingen te zien op andere locaties in de stad. Op Festival Circolo is er voor ieder wat wils. Denk aan een hartverwarmende circuservaring voor de allerkleinsten, een acrobatenshow waarbij je lachspieren worden getraind, een hypnotiserend dansduet, een grensverleggende topjongleur of juist een emotionele voorstelling over het terugkeren naar Syrië. Bekijk het veelzijdige programma hier.

#2: De Voltage

Riemen vast! Met een snelheid van wel 50 kilometer scheur jij over de fly-over en door de vele technische bochten op de 450 meter lange kartbaan. Klim daarna over verschillende obstakels en versla je tegenpartij in de grootste lasergame ruimte van Noord-Brabant. Of versla jij liever jouw familie of vrienden tijdens het sumo worstelen in de Japanse arena? Ben jij een echte voetbal liefhebber, maar gaat het je nogal makkelijk af, probeer dan eens footpool of botsautovoetbal. Nadat jij iedereen verslagen hebt, is het tijd om te gaan samenwerken en te ontsnappen uit een van de uitdagende escape rooms. Na al deze inspanning is het tijd om te gaan steengrillen of te genieten van het pitstopmenu. Om de dag af te sluiten gooi jij nog een strike op de bowlingbaan. Je verveelt je nooit in De Voltage. Goed nieuws: De Voltage is elke dag van de herfstvakantie geopend! Breng een bezoek aan De Voltage en boek één van de activiteiten.

#3: The Gaming Factory

The Gaming Factory is een prachtige gamehal van ongeveer 1500 m² die volledig in het teken staat van gaming. De Gamehal heeft old-school arcade games, maar ook nieuwe spellen. Je kan er ook terecht voor E-games zoals Fortnite, Airhockey en een oer-Hollands bordspel. Wanneer je de speelhal betreedt, is elk arcadespel inbegrepen. Een walhalla voor de game-liefhebber en vermaak voor jong en oud. Het pand, een voormalige ijzergieterij, is grotendeels hersteld in zijn oude glorie en voorzien van de modernste faciliteiten. Een prachtige bar verwelkomt je bij binnenkomst voor een hapje en een drankje. Tegelijkertijd word je aangenaam verrast door de meer dan 100 activiteiten.

#4: NondeJeu

Onder het Pieter Vreedeplein zit NondeJeu. Hier kun je terecht voor vrijwel alles! Je kan er natuurlijk terecht om je beste vrienden uit te dagen voor een potje jeu de boules, maar wist je dat er nog veel meer te doen is dan alleen dat? Je kunt bijvoorbeeld genieten van de lekkerste gerechten bereid door een van de koks of borrelen en gezelschapsspelletjes spelen met je vriendengroep. Ben je op zoek naar meer spanning en avontuur? Dan is Prison Island echt iets voor jou! Prison Island is een real life game in de gevangenis van NondeJeu. Er zijn maar liefst 30 uitdagende cellen die je fysieke, tactische en technische skills op de proef stellen. Soms moet je sterk zijn, soms vingervlug en soms een mastermind!

#5: Schouwburg Concertzaal Tilburg

Laat theater en muziek je verrassen en inspireren tijdens de herfstvakantie. In Schouwburg Concertzaal Tilburg is iedereen gelijk en mag je zijn wie je bent. Tijdens een voorstelling in de Schouwburg ben je onderdeel van dat ene unieke live moment tussen publiek en artiesten. Tijdens de herfstvakantie zijn er optredens van onder andere Mart Hoogkamer en Glen Faria. Maar er is nog meer, zo is er een Nijntje musical voor de allerkleinsten en is Popronde Tilburg weer terug! Natuurlijk heeft Schouwburg Concertzaal Tilburg nog veel meer in petto. Klik hier voor het hele programma van de Schouwburg Concertzaal.

#6: Schaatsen bij de Ireen Wüst IJsbaan

Zin in een sportief dagje uit? Ga dan eens schaatsen bij de Ireen Wüst IJsbaan. De ijsbaan is vanaf oktober weer geopend voor de recreatieve en sportieve schaatser. Er is een 400-meterbaan waar je zowel als beginnende als gevorderde schaatser plezier kunt hebben op het ijs. Daarnaast is er een 30×60-meterbaan waar lekker vrij geschaatst kan worden door jong en oud. Voor de allerkleinsten zijn schaatsrekjes en glij-ijzers beschikbaar. Ook worden er veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals ijshockeyen en Familie Fun Schaatsen.

#7: Pathé

Is de kou niks voor jou? Ga dan lekker warm naar de film bij Pathé. ‘De wonderlijke wereld van films delen met zoveel mogelijk mensen’; zo omschreven de gebroeders Pathé in 1896 hun ambitie bij de start van hun gezamenlijke bedrijf. En de rest is geschiedenis. Bij Pathé kun je terecht in de lekker warme zalen voor de allerleukste films. Trouwens, wist je al dat je voordelig naar de film kunt gaan? Onze redactielid Lisanne tipt je in onze nieuwe rubriek. En studenten opgelet, want 22 en 23 oktober kun je al voor €5,- naar de film tijdens de Dikke Duo Dagen. Ben je benieuwd welke films er allemaal draaien in de herfstvakantie? Bekijk het programma hier.

#8: Doloris Meta Maze

Ben je er klaar voor om in het onbekende te stappen? Breng dan eens een bezoekje aan Doloris Meta Maze, het grootste kunstdoolhof van de hele wereld! Met meer dan 40 kamers vol met mysterieuze objecten en geheime, verstopte doorgangen ben je wel eventjes zoet. Verdwaal in een surrealistische wereld waar al je zintuigen op scherp worden gezet. En laat je verbeelding en nieuwsgierigheid geprikkeld worden door het onverwachte. Doloris Meta Maze is het meest mysterieuze uitje van Tilburg. Als je uit het doolhof bent gekomen, kan je alles eventjes laten bezinken in de rooftopbar. Hier kun je terecht voor de lekkerste hapjes en drankjes met een prachtig uitzicht over de stad. Een echte aanrader!

#9: Dolfijn | the plays to be

Dolfijn is ’the place to be’ tijdens je herfstvakantie. Of het nu een potje bowlen, glow in the dark minigolf of een hapje eten is. Bij Dolfijn ben je onder de pannen. Dolfijn heeft zelfs een Private Karaoke Room die je samen met je vrienden, familie of collega’s kunt afhuren. Zing samen de leukste hits die je zelf selecteert in de karaoke-computer. Word de popster van de avond!

#10: Jumpsquare Tilburg

Trampoline springen is leuk, gezond en toegankelijk voor iedereen. Jumpsquare Tilburg is uniek en heeft een eigen mix van attracties. Om trampoline springen voor iedereen leuk te maken, is het trampolinepark ingericht voor alle leeftijden. In Jumpsquare kan je trefbal spelen, dunks maken als een echte basketballer, free runnen en veel meer! Al met al is Jumpsquare een leuk uitje voor jong en oud om al je energie kwijt te raken.

#11: Speelparadijs Circus City

Is het slecht weer om buiten te spelen? Ga lekker binnen spelen bij Circus City! Hier krijg je de kans om helemaal los te gaan. Bij Circus City worden kinderen in een leuke en speelse omgeving uitgedaagd om samen met elkaar te ontdekken, creëren en bewegen. Spelenderwijs kunnen kinderen al hun energie kwijt. Circus City is de ideale plek voor jouw stuiterbal in de herfstvakantie!

#12: Abdij Koningshoeven – Brouwerij La Trappe Trappist

Schijnt het zonnetje tijdens de vakantie? Spring dan op je fiets en ga naar Abdij Koningshoeven. Hier vindt je de de abdij en brouwerij van La Trappe Trappist. De abdij en brouwerij kennen een rijke historie en worden gekenmerkt door grote schoonheid in een prachtig gebied. Sinds 1884 wordt het bier al gebrouwen binnen de muren van de abdij. Dit gebeurt nog steeds onder het toezicht van de monniken die hun dagen vullen met werk en gebed, in alle rust en vol met toewijding. De abdij ligt in het prachtige landschap van Moerenburg dat er elke herfst goud uitziet van de herfstbladeren. Ga eens langs in het Proeflokaal of boek een rondleiding door de brouwerij.

#13: Zwemmen bij Recreatiebad Stappegoor

Recreatiebad Stappegoor is dé plek voor een dagje uit met het hele gezin. Leef je uit in het water en laat je meeslepen in de stroomversnelling. Roetsj van de wildwaterbaan of speel het spel Aqua Smash in de Coral Splash. Wil je liever aan je conditie werken? Dan kun je banenzwemmen in het 25-meterbad of meedoen aan de Aqua-Vitaal- en Aqua-Fitnesslessen. Ook kun je heerlijk relaxen bij Stappegoor. De verschillende wellness-voorzieningen zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Geniet van de whirlpools, jetstreams en stoombaden.

Extra tip

Zin om weer helemaal in de kerstsfeer te komen? Ga in de herfstvakantie dan eens langs bij GroenRijk Tilburg. Hier kun je namelijk genieten van een unieke kerstshow. De experts van GroenRijk zijn maandenlang bezig geweest met het ontwerpen van een show die nog beter is dan de show van vorig jaar. Kom daarom eens langs en bekijk het zelf! Alles wat gebruikt wordt in de kerstshow kun jij zelf ook kopen. Van kerstversiering en kerstballen tot huisjes, figuren en kerstbomen.

Meer uittips

Tijdens de herfstvakantie is er natuurlijk nog veel meer te doen in onze stad. Benieuwd wat? Check dan onze uit-agenda.