Herfstvakantie in Tilburg: de leukste uitjes

Na een aantal weken in de schoolbanken te hebben gezeten staat de volgende vakantie alweer voor de deur: de herfstvakantie. Dit resulteert in zeeën aan vrije tijd van maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 oktober. Lees verder en zie wat er allemaal te doen is tijdens de herfstvakantie in Tilburg. 

Foto header: Tijmen Bergen

Vertier voor de kids

Zo kunnen de kids op maandag meedoen aan dans-, theater- en beeldende kunst workshops bij Factorium Tilburg. Kijken de kids liever naar theater dan dat ze er zelf aan deelnemen? Bij Theaters Tilburg is de musical Peter en de Wolf wegens succes tweemaal te zien. Heb je creatieve kinderen en wil je ze graag zoet houden tijdens de herfstvakantie? Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen gaan timmeren en verven in de KinderBouwSpeelPlaats aan de Piushaven. Daar gaan ze samen een KunstenaarsStad in elkaar zetten.

Tijdens de herfstvakantie mag je Stappegoor natuurlijk niet overslaan. Er zijn extra attracties in het recreatiebad, de Ireen Wüst ijsbaan is de hele week geopend en bij T-Kwadraat kun je natuurlijk een squashbaan afhuren. Bekijk meteen eventjes het volledige overzicht van de sportactiviteiten in de stad deze week.

Doorgaans is de Voltage op maandag en dinsdag gesloten maar door de herfstvakantie zijn ze toch de hele week geopend. Zin om te karten, footpoolen, lasergamen, paintballen of sumoworstelen? Dan weet je waar je heen kunt. Spaarcentjes voor een lange reis naar Afrika of Zuid-Amerika op? Gelukkig kun je nog op safari bij de Beekse Bergen in de achtertuin van Tilburg. Ook tijdens de herfstvakantie zijn ze geopend. En gaat het na de zomervakantie nog niet heel lekker op school of het werk? Dan is het tijd om wakker geschud te worden tijdens deze vakantie. Gelukkig werkt de Baron 1898 in de Efteling daar graag aan mee.

Halloween staat voor de deur

Halloween staat voor de deur en daar spelen ze in Tilburg graag op in. Zo kun je woensdag tussen 13.30 – 16.30 uur meedoen aan een workshop pompoen lampion maken op het Pieter Vreedeplein. Ook bij Groenrijk spelen ze woensdag in op spooky feestdag. Kinderen kunnen tussen 14.00 – 16.00 uur meedoen aan een workshop pompoen snijden.

Regel een oppas

Nog een aanrader tijdens deze vakantie: de voorpremière van de nieuwe James Bond film in de Euroscoop. Ook is er volop tijd om uitgebreid te gaan shoppen. Daar is de donderdag uitermate geschikt voor. Donderdagochtend staat de markt op de Westermarkt en ’s middags verplaatst hij naar de Heyhoef. Nog niet uitgeshopt? ’s Avonds zijn de winkels in de binnenstad geopend tot 21.00 uur.

Tot nu toe hebben we vooral activiteiten voor de kinderen uitgelicht. Onze tip: regel op donderdag en vrijdag een oppas want er is van alles te doen in de stad. Bij 013 organiseren Giel Beelen en Frank van der Lende een festival in het vernieuwde popcentrum. Alle zalen zijn dan voor het tegelijk open. Ook bij Diggers Recordstore kun je genieten van live muziek. Tussen 20.00 – 21.00 uur zijn er jazz optredens van verschillende artiesten.

En dan is het alweer vrijdag…. Wil jij weten wat er komend weekend te doen is in de regio Tilburg? Bekijk dan alvast de agenda of de volgende Weekend Uittips Tilburg.