Herfstvakantie Uittips Tilburg

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en het regent steeds vaker. Het is herfst in Tilburg. En weet je wat zo leuk is aan de herfst? De herfstvakantie! Van 18 oktober tot en met 26 oktober zijn de scholen vrij en is het officieel herfstvakantie in het zuiden. Tijd om plannen te maken met het gezin. Maar wat is er te doen in Tilburg en omstreken?

Station Tilburg als attractie

Wil je Tilburg uit tijdens de herfstvakantie, let dan even op. Station Tilburg ondergaat van zaterdag 18 oktober tot donderdag 23 oktober een grote metamorfose. Hierdoor rijden er in de herfstvakantie geen treinen maar bussen. In Tilburg blijven is misschien wel een beter idee. Er is namelijk genoeg te zien. Maandag worden twee reizigerspassages onder het station geschoven. Neem plaats op één van de tribunes en bekijk hoe ze de passages van 6,6 miljoen kilo even onder het station schuiven. Ook vanuit huis of werk kun je deze verbouwing volgen via de webcams op de website van Prorail. Lees hier meer over de verbouwing van Station Tilburg.

tribunes-prorail
Halloween in Tilburg

Het Amerikaanse feest van de doden waait langzaam over naar ons kikkerlandje. Ja, ook in Tilburg wordt Halloween gevierd. Vrijdag  24 oktober kun je naar Meet The Streets: Halloween in 013. Dit 18+ feestje kost €12,50 als je tickets vooraf koopt en €18 aan de avondkassa. Dus zet You Tube nog eens op en doe inspiratie op voor jouw spooky outfit. Je komt alleen binnen met een Halloween outfit.

Wil je met het hele gezin Halloween vieren? Ga dan eens langs bij dierenpark De Oliemeulen. In het donker kom je met exotische spinnen, slangen en roofvogels helemaal in Halloween sferen tijden Oliemeulen by Night. Het park is in de herfstvakantie hiervoor speciaal geopend tot 22.00 uur. Als je toch gaat, vergeet dan niet de kortingsbon uit te printen van Oliemeulen by Night.

Herfstbiertjes

Hou jij van een lekker biertje? Dan is het Bockbier Festival bij Stadscafé de Spaarbank iets voor jou. Op vrijdag starten ze met een Vrijdagmiddagborrel waarna je onder het genot van live soul & funk muziek kunt genieten van je biertje. Zaterdag testen ze je intelligentie met een pubquiz en zondag is de officiële bockbierborrel. Waar ga jij voor? Voor een vintage bokbiertje of een echte Tilburgse?

Ook fijn

Ook tof op de maandagavond: het Horeca Voetbal Toernooi bij T.S.V. LONGA. Tijdens een 7 tegen 7 toernooi nemen verschillende horecagelegenheden het tegen elkaar op. Ieder team bestaat uit zowel mannen en vrouwen. Komt dat zien!

Tijdens de vakantie lekker uit eten? Kom dan naar Square voor de Donderdag Special op de donderdagavond, aansluitend met de koopavond in de binnenstad. Er staan mosselen op het menu! Lekker budgetair uit eten? Voor 6,50 heb jij al een daghap bij The Talk. Kom je uit de Reeshof en geen zin om ver van huis te dineren? Kom dan de nieuwe menukaart van De Groene Vlinder proeven.

Meer uittips

Heb je geen zin om het huis uit te gaan? Help ons dan een handje door toffe Kwèèkers te bedenken en naar ons op te sturen.Heb jij nog gouden ideeën voor de herfstvakantie in Tilburg? Laat ze dan vooral achter in de reacties. Fijne vakantie!