Programma heropeningsfeest 013 bekend

Het aftellen is begonnen. Nog acht weken tot de officiële opening van het geheel vernieuwde 013. Op vrijdag 13 november, precies 17 jaar nadat het Tilburgse poppodium voor het eerst de deuren opende, organiseert 013 een feestelijke openingsavond onder de noemer 013 RE:OPENS.

Tijdens deze avond krijgt het publiek de kans om het volledig vernieuwde pand te ontdekken. Op de line-up staan o.a. 2manydjs, Route 94, Jungle By Night, Lucas Hamming, My Baby en Boddika. Tickets kosten, hoe kan het ook anders, € (0)13,- (excl. servicekosten) en gaan per direct in de voorverkoop.

De grootscheepse verbouwing van 013 is in april gestart. Op vrijdag 9 oktober gaat het podium weer open om middels een serie countdown-concerten toe te werken naar de officiële heropening. De vernieuwde Main zaal kan maar liefst 3.000 bezoekers huisvesten en is per concert te vergroten of te verkleinen, afhankelijk van het aantal bezoekers. De Kleine Zaal en Stage01 zijn samengevoegd tot de Jupiler Zaal met een capaciteit van 700 mensen.

Countdown-concerten

De komende weken staat een serie countdown concerten op het programma, waaronder uitverkochte concerten van Gregory Porter en Slayer + Anthrax, shows van Garbage, Stereophonics en het Frank <3 Giel Festival van 3FM. De band die het spits op 9 oktober afbijt is Rowwen Hèze.

Daarnaast organiseert 013 ook diverse concerten op andere locaties in de stad, zoals Oscillations met o.a. Forever Pavot op 2 oktober in Hall Of Fame en op 4 oktober staan Broeder Dieleman en Baby Dee in de pittoreske Pauluskerk in Tilburg.

013 RE:OPENS

Op 13 november, op de dag af 17 jaar nadat 013 begon, gaat het vernieuwde 013 officieel open. Na het bijna uitverkochte concert van Caro Emerald, gooit 013 de deuren open voor iedereen met een spetterend nachtprogramma: 013 RE:OPENS. De line-up is erg breed en heeft voor ieder wat wils.

In de Main zaal staat het mateloos populaire mash-up DJ duo 2manydjs. Deze Belgen hebben al op alle grote festivals gestaan en sluiten het feest in 013 knallend af. Route 94 heeft een gigantische hit gehad met het nummer ‘My Love’. Het nummer haalde in heel veel landen de nummer 1 positie en heeft inmiddels meer dan 107 miljoen views op YouTube. De echte techno-liefhebbers kunnen terecht in de Jupiler Zaal bij Boddika.

Maar er is meer dan enkel DJ’s. Zo komt de nieuwe DWDD-huisband Lucas Hamming langs, net als de geweldige Nederlandse afrofunk band Jungle By Night. De Nederlandse festivaltoppers van 2015, Dollkraut en My Baby, brengen hun vernieuwende geluid ook naar het openingsfeest. In de vernieuwde kelder staan de talenten Grim Tim en Fake Billy and The False Prophets, twee bands die meedoen aan het Proud of the South traject. En er valt nog veel meer te beleven. Dat alles voor een symbolische prijs van € (0)13,- (excl. servicekosten).

Meer informatie

  • 2manydj’s + Route 94 + Jungle By Night + Boddika + My Baby + Dollkraut + Lucas Hamming + Grim Tim + Fake Billy & The False Prophets + DJ Flamboyant
  • Vrijdag 13 november 2015 | Aanvang 21:00 uur | Alle zalen | Voorverkoop per direct gestart
  • 013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl