Sterrenchef Adrian Zarzo kiest het beste gerecht van Tilburg Culinair

Tilburg Culinair 2017

Wat is het beste gerecht van Tilburg Culinair? Die vraag wordt dit jaar beantwoord door sterrenchef Adrian Zarzo. De Eindhovense topkok bepaalt op donderdag 21 september welke van de tien deelnemende restaurants de Patrick Verbunt Prijs in ontvangst mag nemen.

Tilburg Culinair vindt plaats van 21 tot en met 24 september op het Louis Bouwmeesterplein. Op de parkeerplaats achter de schouwburg verrijst een culinair plein dat zijn weerga niet kent. Tijdens het laatste weekend van september koken in totaal tien chef-koks van de beste restaurants uit het 013-gebied de sterren van de hemel. Je kunt dan kiezen uit bijna veertig verschillende gerechten, variërend van roodbaars met gepofte schubben (De Houtloods) tot zeeduivel en zwezerik (St. Sjaak).

Zarzo rockt!

Maar welke van deze veertig gerechten is het allerbeste? En welk restaurant mag zich de trotse eigenaar noemen van de Patrick Verbunt Prijs? Dat is iets wat elk jaar bepaald wordt door een culinaire naam van formaat. Dit jaar komt het hoofd van de jury uit Eindhoven. Adrian Zarzo, eigenaar van het Eindhovense restaurant Zarzo, leerde de kneepjes van het vak bij De Librije van 3-sterrenchef Jonnie Boer. In 2015 ontving Zarzo zelf zijn Michelinster. Zarzo doet niet voor zijn leermeester uit Zwolle onder. De Volkskrant schreef: “Wat Adrian Zarzo doet is Gastronomie 2.0: culinair hoogstaand eten in een losse, hippe stijl. Zarzo rockt.”

Ga het zelf proeven

Wil je het winnende gerecht zelf proberen? Dan ben je van harte welkom tijdens Tilburg Culinair. Het festival start op donderdag de 21e met een avond voor sponsoren. Op vrijdagavond 22 september ben je vanaf 19.30 uur welkom om het beste gerecht van Tilburg Culinair zelf te proeven.

Heb jij het laatste weekend van september al geblokt in je agenda? Dan is het slim om alvast een beetje voorwerk te doen. Op www.tilburgculinair.nl vind je alle gerechten en het hele programma van het lekkerste weekend van Tilburg.