Nieuws

frèètwerk
Let op! Dit artikel is al 1574 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het betere frèètwerk in de binnenstad tijdens carnaval

Wil jij een dagje carnavallen tot de eindstreep volhouden, dan is een goeje bojem een vereiste. Eerder schreven we al een artikel over de lekkerste carnavalsmenu’s in Tilburg en een boodschappenlijstje voor thuis, nu gaan we het betere frèètwerk (oftewel snelle happen) in de binnenstad uitlichten. Natuurlijk kennen we allemaal de McDonalds, maar wat zijn nu écht de betere snackplekken?

Ook deze spots beoordelen we op een aantal criteria: prijs/kwaliteitsverhouding, portie, comfort en snelheid.

#1: Broodje Jantje

broodje-jantje2

Broodje Jantje is Tilburgse cultuur. Deze moet je tijdens carnaval tenminste eentje naar binnen werken. De traditionele Jantje (de Rooje) is lekker, mals, krokant en licht pittig door de speciale tomatensaus. Ook als je een pittig sausje niet aandurft hebben ze nog verschillende soorten Jantjes over. Voor de grote eter bestaat er zelf een Bakkus Vol, dit is een Jantje met dubbele burger. De BigMac onder de Jantjes zeg maar, maar dan duizend keer lekkerder. Verder hebben ze bij Broodje Jantje echt bovengemiddeld lekkere friet en zijn er ook vegetarische burgers. Je kunt Broodje Jantje vinden op het Pieter Vreedeplein.

Beoordeling

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: 8.5, voor nog geen €6,- geniet jij van dit heerlijke stukje Tilburgse cultuur. Hiervoor heb je een Broodje Jantje en een portie friet met saus.
 • Portie: 8.5, met een menu Broodje Jantje heb je een goede avondmaaltijd gegeten. Verder doen ze genoeg saus op zowel het broodje als de friet.
 • Comfort: 7, je kunt bij Broodje Jantje niet rustig zittend dineren. Wel staan er genoeg staantafels waar je lekker tegenaan leunend je eten op kunt eten.
 • Snelheid: 7.5, zeker tijdens carnaval zet Broodje Jantje genoeg personeel in om ervoor te zorgen dat jij je eten snel ontvangt.

#2: de Frietboetiek

DeFrietboetiek_Heuvelstraat30_JulesVanIperen

De Frietboetiek is al bijna vijftig jaar een begrip in Tilburg. Waar voorheen vader Henk de lekkerste friet van Tilburg maakte, staat nu zoon Roel aan het roer. De frieten zijn vers en heerlijk knapperig gebakken. Daarnaast hebben ze enorm veel zelfgemaakte sauzen en krijg je de friet nog ouderwets in een puntzak mee. De Frietboetiek vind je in de Heuvelstraat (aan de kant van de Heuvel).

Beoordeling:

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: 9, voor de lekkerste friet van de binnenstad en een snack ben je nog geen €6,- kwijt.
 • Portie 8.5, je krijgt een relatief grote puntzak en de verhouding friet/saus is perfect.
 • Comfort: 6.5, bij de Frietboetiek is het altijd druk. Alhoewel ze buiten vaak extra tafels neerzetten, zijn deze vaak bezet. Tip: neem je friet mee naar de Heuvel en ga daar op de rand zitten. Geniet je automatisch van het carnavalsfeestje op d’n Heuvel.
 • Snelheid: 7.5, Bij de Frietboetiek zijn ze drukte gewend. Daardoor heb jij snel een heerlijke puntzak met friet in je hand.

#3: Faja Lobi

Faja-Lobi

In dit Surinaamse eethuisje kun je eventjes bijkomen tussen het hossen en drinken door. Stevige trek? Dan pak je een heerlijke roti of moksi metie. Een kater van de dag ervoor en moet je eventjes bijkomen? Dan adviseren wij de saoto soep. Je kunt Faja Lobi vinden op de Oude Markt.

Beoordeling:

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: 7.5, voor een bord met roti betaal je €9,-. Bijkomen van een kater kost je bij het bestellen van een saoto soep ongeveer €5,-.
 • Portie: 8.5, garantie op een volle maag!
 • Comfort: 7.5, het is lekker warm bij Faja Lobi en er zijn voldoende zitplaatsen.
 • Snelheid: 6.5, goed Surinaams eten heeft nou eenmaal tijd nodig. Maar het is het wachten zeker waard.

#4: Burger Business

burgerbusiness

Bij Burger Business verkopen ze waarschijnlijk de beste broodjes hamburger van Tilburg. Op een heerlijk briochebroodje in meerdere varianten. Onze favorieten: de truffelicious, cheeseburger met extra bacon en de classic club burger. Ze zijn net buiten het centrum gevestigd aan het Lieve Vrouweplein. Onze tip: bestel en geef een afhaaltijdstip op. Dan kun je ze op het gewenste tijdstip ophalen.

Beoordeling:

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: 8, een menu, bestaande uit een burger, portie friet en frisdrank, kost tussen de €8,- en €13,-.
 • Portie: 8.5, garantie op een volle maag.
 • Comfort: 7, in principe is Burger Business een bezorg/afhaalrestaurant. Mega veel zitplaatsen zijn er dan ook niet.
 • Snelheid: 6, door de gigantische drukte kan het vaak eventjes duren bij Burger Business. Tackle dit probleem met bovenstaande tip.

 #5: Broodje Ritz

20160609_Heuvelring43_BasHaansFotografie_BHF182-887x476

De lekkerste broodjes, van oer-Hollands tot de beste Surinaamse specialiteiten. Ook bij Ritz serveren ze een heerlijke saoto soep die perfect werkt tegen de kater. Je vindt Ritz aan de Heuvelring.

Beoordeling:

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: 7.5, voor een euro of vijf heb je al een heerlijk belegd broodje.
 • Portie: 7, de witte en bruine puntjes zijn rijkelijk belegd.
 • Comfort: 7.5, zowel binnen als op het terras heeft Ritz voldoende zitplaatsen.
 • Snelheid: 7, je hebt je broodje redelijk snel op je bord liggen.

#6: Tropical

Heuvelpoort300_CafetariaTropical-887x476

Er ontbrak nog een shoarmazaak in dit overzicht en die hoort er uiteraard wel in te staan. Hoewel de beste shoarmazaken van Tilburg zich niet binnen de cityring bevinden, hebben we toch een keuze gemaakt. Zeker vanwege de locatie (De Heuvelpoort schuin tegenover Café Philip) haal je een dürüm of kapsalon bij Tropical.

Beoordeling:

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: 6, relatief duur vergeleken met andere shoarmazaken.
 • Portie: 6.5, op orde!
 • Comfort: 7, bij Tropical doen ze hun best om voor iedereen een zitplaats te regelen. Daarom zetten ze ook extra banken en tafels neer. Zijn deze vol? Tegenover kun je jouw maaltijd op het muurtje opeten.
 • Snelheid: 7, gezien de drukte valt de snelheid waarmee jij je maaltijd hebt zeker niet mee.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Reageer op dit bericht