Het Dwaalgebied heeft er een horecaparel bij: De Harmonie opent dit weekend de deuren

harmonie

Na een maandenlange verbouwing is het op zaterdag 11 december eindelijk zover: De Harmonie opent haar deuren in de Stationsstraat. Je kunt er terecht voor een kop koffie met vers gebak, uitgebreide lunch en uiteraard ook borrel. Ook hebben ze een kerstmenu voor thuis samengesteld. Wij namen alvast een kijkje bij deze aanwinst voor het Tilburgse Dwaalgebied. Lees snel verder. 

Aan het roer van De Harmonie staat de 33-jarige Lucas Smits die geen onbekende is in Tilburg. Hij stond als kok eerder al in horecazaken als Bistro St. Sjaak en The Talk. Ook is hij onder zijn alias The Wasted Chef actief om fantastische diners te verzorgen zonder voedselverspilling. Na een maandenlange verbouwing van De Harmonie is hij blij dat de deuren eindelijk open mogen. “Wij zijn vooral op de lunch gericht en kunnen dus onder de huidige coronamaatregelen gewoon de deuren openen. Maar we richten ons ook op zakelijke bijeenkomsten, besloten feesten, bruiloften en privédiners. Wat dat betreft is het jammer dat we daarin beperkt zijn.”

Maar Lucas blijft vooral positief richting de opening. “Het is echt een prachtige zaak geworden. En een zaak zoals we die in Tilburg nog niet kennen. In de jaren ’30 was dit de mooiste horecazaak van Tilburg. Ik denk dat we de zaak wel in ere hebben hersteld. Ik kijk er enorm naar uit om Tilburg kennis te laten maken met De Harmonie.”

Bourgondisch genieten in het Dwaalgebied

De benedenverdieping van het pand herken je niet meer terug. Qua stijl kun je de zaak het beste omschrijven als Burleske en Barok. Oftewel: in het oog springende behangetjes, heftige kleuren, kroonluchters, marmeren tafels en gouden details. Ook heeft de zaak een schitterende bar die je doet denken aan de bar waar James Bond in zijn verschillende films zijn Martini drinkt.

De Harmonie serveert een a-la-carte lunch. Geen snelle lunch met een broodje, maar lekker uitgebreid genieten van heerlijke gerechten. Wat je allemaal tegenkomt op de menukaart? Een heerlijke bisque, steak tartaar, eggs benedict, gravad lax, tataki en veel meer. Ook hecht de Harmonie veel waarde aan het feit dat er voor iedereen iets op de kaart moet staan en dus vind je ook genoeg vegetarische opties op de kaart. “Wij willen vooral bekend staan om onze kwaliteit. Dus de gerechten die we serveren zijn goed en hebben vaak ook wel iets verrassends in de receptuur.”

Of je nu voor een lunchgerecht gaat of je middag bij De Harmonie wil inrichten als een diner maar dan in de middag: het kan. Zo staan er ook warme gerechten zoals Sucade en Meatpie op het menu. Ook is het mogelijk om te lunchen in verschillende gangen. Ze hebben namelijk verschillende gerechten op de a-la-carte menukaart die je als voor-, hoofd- of nagerecht kunt bestellen.

Buiten het feit dat De Harmonie een zaak wordt waar je fantastisch kunt lunchen, richten ze zich ook op de borrel. Zo staan er oesters, risotto bitterballen, charcuterie en veel meer op de borrelkaart. En uiteraard kun je er topwijnen, bieren en cocktails verwachten.

Pand met muziekhistorie

Zoals je wellicht weet, heeft het pand waarin De Harmonie is gevestigd een roemruchte muziekhistorie. “Kessels Muziekinstrumentenmuseum wil in mei 2022 de deuren openen. Het museum geeft een uitgebreid beeld over de historie van muziek en muziek in Tilburg. Ook biedt het museum straks een stukje muziekeducatie.”

Ook in het horecagedeelte is muziek een belangrijke opponent. “We willen regelmatig muziekavonden organiseren waar we livemuziek met eten combineren. Daarnaast zullen er verschillende zondagochtendconcerten met klassieke muziek worden georganiseerd. Ook willen we gaan samenwerken met de Rockacademie en het conservatorium zodat hun studenten hier een podium krijgen om op te treden. En uiteraard sluiten we ook graag aan op muziekevenementen zoals Tribute Around Town en de Popronde.” Voor het aanbod aan live-muziek kun je het beste de agenda raadplegen.

Muziek komt tevens terug in het interieur van de zaak. “Bij de entree komt een grote vitrine met een Pianola. Daarnaast willen we graag een piano in de zaak plaatsen.”

Meer informatie en kerstmenu voor thuis

De Harmonie is dinsdag tot en met zondag vanaf 09:30 uur geopend. Ook hebben ze tijdens kerst iets leuks: namelijk een kerstbox met heerlijke gerechten voor thuis. Je kunt zelf kiezen of je geniet van een vier-, vijf- of zesgangenmenu. Optioneel kun je ook een wijnarrangement bijboeken. Zo ontbreekt het je tijdens kerst aan niets. Benieuwd naar het menu van dit kerstdiner voor thuis? Check het op de website. De boxen kun je reserveren door een mail te sturen naar info@deharmonietilburg.nl. Vervolgens kun je deze ophalen van 24 tot en met 26 december tussen 11:00 – 17:00 uur.

Volg De Harmonie ook vooral via Facebook en Instagram. Zo mis je niks.