Het Hart van Brabant Fietsfestijn 2014

Voor de vierde keer op rij organiseert Toerclub Tilburg ’93 het “Hart van Brabant Fietsfestijn”. Dit jaar wordt het evenement gehouden van zondag 29 juni tot en met woensdag 2 juli 2014.

Het fietsfestijn biedt de mogelijkheid om één of meerdere dagen gebruik te maken van verschillende fietsroutes. De routes leiden dwars door de natuur van Brabant en schenken aandacht aan diverse bezienswaardigheden in de beeldige dorpen van de provincie. Het Hart van Brabant Fietsfestijn is niet alleen bestemd voor toerfietsers. Ook recreanten en gezinnen met kinderen kunnen deelnemen aan dit evenement.

Het fietsevenement wordt op vier achtereenvolgende dagen gehouden. Men kan zelf bepalen om één, twee, drie of vier dagen deel te nemen. De organisatie heeft voor elke dag een nieuwe route door de natuur uitgestippeld waardoor u iedere dag kunt ontdekken wat de fietsprovincie van Nederland allemaal te bieden heeft.

Fietsroutes
De afstanden van de routes variëren tussen 30, 50 en 70 kilometer per dag. Men kan zelf bepalen hoeveel kilometer er per dag er afgelegd gaat worden. Een ideale manier om een andere kant van Brabant te verkennen. Door de verschillende fietsroutes maakt u namelijk niet alleen kennis met het Hart van Brabant maar kunt u ook makkelijk contacten leggen met andere fietsliefhebbers. Tijdens het fietsen is er genoeg gelegenheid om te stoppen en de bezienswaardigheden te bekijken. Dit jaar heeft Toerclub Tilburg ’93 voor de volgende routes gekozen:

  • Zondag 29 juni: Maarle (B) – Baarle Nassau – Wortel (B)
  • Maandag 30 juni: Hulten – Dongen – ’s Gravenmoer
  • Dinsdag 1 juli: Alphen – Chaam – Galder
  • Woensdag 2 juli: Hilvarenbeek – Esbeek – Hooge Mierde

hart-van-brabant-fietsfestijn

Iedere dag wordt om 09:00 uur de fietsroute gestart vanaf sporthal T Kwadraat aan het Olympiaplein in Stappegoor. Omdat er lange afstanden worden afgelegd is het belangrijk dat u beschikt over een kwalitatief goede fiets. Daarnaast wordt er aangeraden om voldoende eten en drinken mee te nemen en van tevoren de weersomstandigheden in de gaten te houden voor bijpassende fietskleding. Inschrijven kan via de website van Toerclub Tilburg ’93. De kosten van deelname zijn voor volwassenen € 3 ,- per dag of € 10 ,- voor vier dagen. Ook is het mogelijk om een gezinskaart te kopen voor € 5 ,- per dag of € 15 ,- voor alle dagen.

Steun het Ronald McDonald Huis
Net als het afgelopen jaar wordt ook dit jaar tijdens de route een stop gemaakt bij het Ronald McDonald Huis Middenwest Brabant. Op woensdag 2 juli 2014 leidt de fietsroute u langs het Ronald McDonald Huis te Tilburg waar u het goede doel kunt steunen door een consumptie te nuttigen. Daarnaast zullen vele vrijwilligers zich inzetten om de lekkerste taarten voor bij de koffie te bakken, om op deze wijze het goede doel samen met u te steunen. Door uw bijdrage aan het Ronald McDonald Huis helpt u vele gezinnen door het hele land. Deze Nederlandse stichting steunt namelijk zieke en gehandicapte kinderen samen met hun familie. De instantie beheert de Ronald McDonald Huizen, die gelegen zijn nabij ziekenhuizen, waardoor het hele gezin bij het zieke kind kan verblijven. Daarnaast zorgt de instelling voor verblijfkamers in verschillende ziekenhuizen waar de zieke kinderen kunnen spelen.