Het is lente: 10x leuke activiteiten om te doen tijdens de lente

De temperatuur gaat omhoog, steeds meer bloemen staan in bloei en de dagen worden weer langer. Alle factoren wijzen erop: de lente is begonnen! Wij hebben in ieder geval zin in de lente en daarom zetten wij tien lente-activiteiten voor je op een rijtje. Lees snel verder!

#1 Het Spoorpark

Het Spoorpark is een van dé hotspots van Tilburg. In het park kun je van alles doen, denk bijvoorbeeld aan wandelen, skaten op de skatebaan, een balletje trappen, picknicken en nog veel meer. Zeker als het wat warmer weer is, is het heerlijk om naar het Spoorpark te gaan. Daarnaast heb je vanuit De Kempentoren een spectaculair uitzicht over de Tilburgse skyline. Het spoorpark is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 23:00 uur. Ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is in het Spoorpark? Alle informatie vind je op deze website!

#2 Piushaven

Voor veel mensen is de Piushaven een plek waar je perfect tot rust kunt komen en kunt genieten van het water en de natuur. Bij de Piushaven kun je ook een bootje huren en lekker over het water varen. Verder is het gezellig om op de pier, met een hapje en een drankje, bij te kletsen met je vrienden of familie. Bovendien vind je aan de Piushaven genoeg leuke restaurantjes om een hapje te eten of heerlijk te borrelen. Ook worden er geregeld leuke evenementen georganiseerd. Kortom, er is genoeg te doen bij de Piushaven! Neem zeker even een kijkje op de website van Piushaven voor meer informatie en de evenementenkalender.

#3 Terrassen 

Als het warmer wordt, is het natuurlijk ook lekker om buiten wat te eten of te drinken. Zeg nou eerlijk, hoe lekker is het om een biertje of wijntje te nuttigen terwijl de zon schijnt? In Tilburg zijn er genoeg plekken waar jij op het terras kunt zitten, denk bijvoorbeeld aan de (Korte) Heuvel, de Oude Markt, het Pieter Vreedeplein, de Stadhuisstraat en nog veel meer. Ook kun je op het terras lekker lunchen of, zodra het weer langer licht blijft, heerlijk dineren met de ondergaande zon.

#4 De Zeven Geitjes

Bij de Zeven Geitjes is er ook genoeg te doen. Zo is er een leuke speeltuin met in het midden een groot kasteel met gangen en uitkijkpunten waar kinderen zich kosteloos kunnen vermaken. Terwijl de kinderen spelen in de speeltuin kunnen de ouders een drankje doen op het bosrijke terras of een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Ook zijn er kippen, geitjes en paarden te zien. Wil jij meer weten over de Zeven Geitjes? Neem dan zeker even een kijkje op hun website!

#5 Het Wandelbos

Het Wandelbos is een prachtig parkbos dat tussen het centrum van Tilburg en de Reeshof ligt. In het Wandelbos kun je terecht voor een heerlijke rustgevende wandeling. Het Wandelbos heeft een aantal monumentale bomen en erg mooie bloemkleuren. Daarnaast kun je een kijkje nemen bij de kinderboerderij in het Wandelbos en is onbeperkt speelplezier gegarandeerd voor kinderen in de grote speeltuin van het Wandelbos. Het Wandelbos ligt op een steenworp afstand van De Zeven Geitjes, ideaal om deze twee leuke uitjes met elkaar te combineren!

#6 Villa Vredelust

Villa Vredelust ligt midden in Stadsbos013, een uitgestrekt en divers natuurgebied aan de rand van Tilburg. Een mooie plek waar natuur, kunst en cultuur, sport en spel, educatie en horeca samenkomen. Rondom Villa Vredelust zijn er verschillende wandel- en fietsroutes en er is zelfs een disc golfcourse met achttien holes. Bij disc golf moet je proberen de disc in zo min mogelijk worpen in een metalen basket te werpen. Net als golf dus, maar dan net iets anders. Benieuwd naar disc golf? Klik dan snel hier. Voor meer informatie over Villa Vredelust kun je op deze website terecht.

#7 Mountainbiken

Voor de sportievelingen onder ons is de lente de ideale tijd van het jaar om te gaan mountainbiken. Kilometers door de bossen crossen met her en der wat hoogteverschillen. In Tilburg zijn er leuke mountainbikeroutes die je zeker eens moet proberen! Ben je benieuwd naar de routes in onze stad? Bekijk dan zeker even de website van MTBroutes!

#8 Skaten

In de lente is het ook leuk om na het eten nog iets te doen; met je vrienden skaten is nou eenmaal leuker als het ook langer licht is. In Tilburg heb je meerdere buiten-skateparken waar je zo naar toe kunt, bijvoorbeeld in het Spoorpark of Reeshofpark. Mocht je toch liever binnen willen skaten, dan is het gerenoveerde Ladybird Skatepark de ideale plek voor jou. Een dag skaten kost hier €6,- en je kunt er ook een skateboard huren. Wil je vaker skaten bij Ladybird? Dan kun je een abonnement of strippenkaart aanschaffen. Ben je benieuwd naar Ladybird Skatepark? Check zeker hun website!

#9 Bootcampen

Wil jij alvast gaan werken aan je ‘summer body’? Dan kun je gaan bootcampen! In Tilburg worden er bootcamps georganiseerd op verschillende niveaus en op verschillende locaties. Voor liefhebbers van boksen worden er ook ‘Boxing Bootcamps’ georganiseerd. Interesse in een bootcamp? Kijk dan eens op de website van Citybootcamp, hier bieden ze verschillende bootcamps aan voor beginnend tot ervaren sporter!

#10 Golfen bij Prise d’Eau

Golfen wordt steeds populairder onder Tilburgers. Dat is niet zo verrassend, want bij Prise d’Eau organiseren ze veel leuke golfactiviteiten. Bij Prise d’Eau heb je meerdere arrangementen, zo kun je gewoon de baan op om een balletje te slaan maar kun je bijvoorbeeld ook meedoen aan de Golfgame Night. Bij de Golfgame Night sla je vanaf een kunstgrasmat golfballen. De Driving Range is uitgerust met een innovatief bal-tracking systeem, dat elke golfbal volgt die geslagen wordt. Op de touchscreens die bij elke mat hangen, kun je van elke slag zien hoeveel meter je geslagen hebt of kun je zien hoe nauwkeurig je hebt geslagen. Daarnaast kun je er allerlei multiplayer golfgames spelen, waarbij je om de beurt zoveel mogelijk punten moet halen. Wij namen alvast een kijkje bij de GolfGame Night. Check de video hieronder!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

Evenementen in de lente

Er worden natuurlijk ook weer veel toffe evenementen georganiseerd in de lente. Ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Tilburg? Check dan snel de evenementenkalender van Tilburg in 2023! Of check onze uit-agenda voor de leukste uittips komende tijd.