Het is vandaag wereld theaterdag: de leukste Tilburgse theaters op een rijtje

Internationale theaterdag

Jaarlijks op 27 maart is het de Internationale Dag van het Theater. Theater is een van de oudste vormen van vermaak en zonder theater zou er ook geen film bestaan. Theater is eigenlijk een live-film die je niet op pauze kunt zetten, waarbij jij op de eerste rij kunt zitten. Gelukkig is Tilburg een echte cultuurstad, rijk aan veel theaters. Daarom zetten we verschillende Tilburgse theaters op een rijtje voor je. Lees snel verder!

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Met een capaciteit van bijna 900 personen is Schouwburg Concertzaal Tilburg de grootste theaterzaal van Tilburg. Een bezoek aan de Schouwburg is een hele beleving, want het gebouw is niet alleen van buiten mooi, maar de zalen zien er ook nog eens prachtig uit! De Schouwburg is een plek waar mensen van heinde en ver op afkomen. Dat is ook wel te begrijpen, want het programma van de Schouwburg is heel divers en heeft voor ieder wat wils. Ben jij benieuwd wat er de komende tijd op het programma staat bij de Schouwburg?

Theater De Nieuwe Vorst

In een oude villa aan de Willem II-straat zit Theater De Nieuwe Vorst. In dit bijzondere theater zit je zo dicht op de acteurs, dat het lijkt alsof je zelf in het stuk zit. Dit past ook goed bij de missie van De Nieuwe Vorst, want ze willen een verbindende schakel zijn tussen publiek, theatermakers en de stad. In het historische pand nodigt De Nieuwe Vorst je uit om je te laten inspireren en uitdagen om samen jouw wereld te vergroten. Wist jij dat je naast theater ook kunt genieten van heerlijke vega-maaltijden bij De Nieuwe Vorst? Wij gingen alvast een keer proeven en maakten deze video!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

Stadstheater De Boemel

Bij Stadstheater De Boemel zijn er maar liefst drie theaterzalen waar maximaal 50, 100 en 250 gasten in kunnen. Daarnaast hebben ze bij De Boemel een openluchttheater. Hier kunnen 500 mensen genieten van leuke theatervoorstellingen, concertjes en meer toffe buitenactiviteiten. Een leuk uitje tijdens een zwoele zomeravond dus. Je kunt ook een ruimte huren bij De Boemel voor diverse gelegenheden. Denk aan een besloten feest, trainingen en workshops, groepsactiviteiten en nog veel meer. Benieuwd wat er op het programma staat?

Sociaal Cultureel Centrum de Schalm

De Schalm is een locatie waar alle inwoners van Berkel-Enschot – en omgeving – zich welkom voelen. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, cultuur op kunnen snuiven of genieten van educatie en informatie. In het prachtige gebouw, dat overigens bekend staat als de woonkamer van Berkel-Enschot, vinden er tal van leuke activiteiten plaats. Benieuwd wat er allemaal te doen is?

Theaters in de regio

Naast de toffe theaters in Tilburg zijn er ook veel leuke theaters in omliggende dorpen. We zetten er een paar op een rijtje voor je: