Het is Wereld Pasta Dag: bij deze vijf restaurants in Tilburg kun je terecht voor de lekkerste pasta’s!

Wereld Pasta Dag

Mamma Mia. Liefhebbers van pasta opgelet! Vandaag is het namelijk Wereld Pasta Dag! Op deze dag vieren miljoenen pasta-aanbidders het bestaan van dit Italiaanse deeggerecht. Maar waar in Tilburg kun je eigenlijk allemaal terecht voor een lekkere pasta? Wij zoeken het voor je uit en zetten onze vijf tips op een rijtje! 

#1: Tredici

Op de hoek van de Korte Heuvel en de Sint-Josephstraat zit Tredici. Bij dit restaurant waan je jezelf in de Italiaanse keuken en ben je aan het juiste adres als je zin hebt in een goede pasta. Je kunt er terecht voor al je favoriete pasta’s. Denk aan Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, Gnocchi, Lasagne en nog veel meer lekker pasta’s! Uiteraard kun je ook bij Tredici terecht voor een lekkere pizza, antipasta en salades.

#2: Pizzabar Rijslust

Bij Pizzabar Rijslust aan de Willem II-Straat kun je ook terecht voor overheerlijke pasta’s van Italiaanse bodem. Zo hebben ze er een lekkere ‘vier seizoenen’ pasta en hebben ze er een speciale pasta voor de liefhebbers van pittig eten. Daarnaast hebben ze bij Pizzabar Rijslust veel vegetarische pasta’s. Eet je helemaal geen dierlijke producten? Dan zijn er veel veganistische mogelijkheden voor je.

#3: La Nonna

Bij Trattoria La Nonna kun je terecht voor authentieke gerechten uit Italiaanse keuken. De meeste ingrediënten die worden gebruikt bij La Nonna, worden door La Nonna zelf uit Italië gehaald. Zo kunnen ze zelf kiezen voor producten waar ze achter staan. Dat is een van de redenen dat de producten bij La Nonna altijd rijk van smaak zijn. Bovendien gebruiken ze bij La Nonna familierecepten van de eigen familie uit Sicilië.

#4: Trattoria Farci

Voor de volgende Italiaan gaan we naar het Ketelhavenplein 49 in de Reeshof. In dit knusse, Italiaans tentje word je als het ware welkom geheten in de Italiaanse familie. Leuk feitje: Farci is de Italiaanse familienaam van de eigenaresse Marcella Farci.

#5: Giardino d’Italia

We blijven nog eventjes in de Reeshof, want bij Giardino d’Italia ben je ook aan het juiste adres voor een lekkere pasta! Bijvoorbeeld een tagliatelle bolognese, tagliatelle frutti de mare, lasagne vegetariana en nog veel meer lekkers. Daarnaast hebben ze lekkere pizza en lekkere Anti Pasti gerechten.

Over Wereld Pasta Dag

We duiken even de geschiedenis in om jullie wat bij te leren over deze dag. In 1995 kwamen veertig verschillende producenten van pasta samen tijdens het allereerste World Pasta Congress. Sindsdien gaat 25 oktober in de boeken als Wereld Pasta Dag. Wij koesteren deze dag maar al te graag! Jullie mogen drie keer raden wat wij vanavond gaan eten!