Het Jaar 013: een jaar vol activiteiten

Dertien kilometer hardlopen over de ringbanen. Een cd met dertien nieuwe Tilburgse liedjes. Dertien tv-uitzendingen bij Omroep Brabant over mensen die op nummer dertien wonen. Eén blik op de nieuwe website www.hetjaar013.nl en je weet het: 2013 wordt het jaar van Tilburg! Meer dan 130 bijzondere initiatieven telt Het Jaar 013 al. En dat aantal groeit met de dag.

Het begon een maand of tien geleden, tijdens het Cultureel Café in De NWE Vorst, met een oproep aan de stad: zoek elkaar op, sla de handen ineen en kom met leuke ideeën. Maak van 2013 een Tilburgs feestjaar: Het Jaar 013. Het was een oproep met gevolgen. Vanuit alle hoeken en gaten borrelden de plannen op. Cultuur, sport, onderwijs, entertainment, alles is vertegenwoordigd.

Overal in de stad
Van het De Pont tot het ROC, van Fontys tot het St. Elisabethziekenhuis en van Theaters Tilburg tot Rondje Tilburg. Overal zijn tentoonstellingen, concerten, debatten en sportevenementen. Er komt een “Jaar 013”-wijn, Vincents Tekenlokaal gaat op zoek naar de nieuwe Vincent en het Milieucafé naar de dertien mooiste stukjes natuur. Er komt een ode aan Tilburg op 13 maart. Een Dag van de Sportvereniging op 13 april. Een Tilburgse Dansnacht op 13 juni. Een theatrale feestavond op 13 november.  Maar ook grote evenementen als de T-Parade,  De Ten Miles, het Festival van het Levenslied en Festival Mundial haken aan. Allemaal met een speciaal tintje vanwege Het Jaar 013. De stad wordt één groot podium.

Website
Op de website www.hetjaar013.nl staat een actueel overzicht van alle aangemelde activiteiten. Er is een kalender tot en met januari 2014, want Het Jaar 013 telt natuurlijk dertien maanden! Je kunt er de laatste info vinden, het speciale logo downloaden, nieuwe ideeën aanmelden, je gratis abonneren op de nieuwsbrief, noem maar op. De site is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg, die het burgerinitiatief enthousiast heeft omarmd. En ook op Facebook en Twitter is 2013 volop in beweging. Over een paar weken barst het los. En nogmaals: aanmelden kan nog steeds. Ga naar hetjaar013.nl!