Het mooiste kado voor inwoners Tilburg

Afgelopen vrijdag 6 december vond er in het centrum van Tilburg een bijzondere onthulling plaats. Zesentwintig studenten van Fontys Academy for Creative Industries (ACI) gaven een kunstwerk cadeau aan de gemeente Tilburg en haar inwoners. Het cadeau kwam voort uit het Maak Tilburg Beter-project, een initiatief van Incubate en Fontys ACI. Prins Carnaval Joost Eijkens was bij de onthulling als speciale gast aanwezig. Het kunstwerk, bestaande uit 676 foto's van lachende Tilburgers, werd in ontvangst genomen door burgemeester Noordanus.

Vorige week werd de start gemaakt om Tilburg beter te maken. Het project werd binnen één week gerealiseerd. Het idee was snel gevormd, de uitwerking werd nog een uitdaging. Projectleider Dirk Stolk: “In de koude decembermaand willen we Tilburg graag warmer maken. De feestdagen brengt men door met vrienden, familie en mooie cadeaus. Maar het mooiste cadeau is de spontane ontmoeting, het onverwachte compliment en de glimlach van een onbekende.’’

Twee dagen lang stond er op het Pieter Vreedeplein een grote container met een strik eromheen, onder de noemer 'Het Mooiste Kado van'. Daarnaast werden er mysterieuze pakjes verspreid door het centrum van Tilburg met enkel de boodschap ‘Vrijdag 6 december 13.00 uur’. Burgemeester Noordanus onthulde samen met Pieter Bon en prins carnaval Joost Eijkens de inhoud van de container: een doek van 3×4 meter met foto’s van lachende inwoners van de stad.

Burgemeester Noordanus is blij dat de studenten met een positieve instelling het veld in gaan. “Er valt toch nog te lachen met Fontys.”

Het kunstwerk krijgt binnenkort een blijvende plek.