Monstershakes, poké bowls en bubbel wafels: het mooiste Tilburgse Instafood!

Instafood

Monstershakes, poké bowls of burgers waar de kaas nog nét niet vanaf druipt: soms ziet eten er zo mooi uit dat je er wel een foto van móét maken! #Instafood is helemaal hot en happening. Maar wist je dat je voor de meeste instawaardige gerechten Tilburg niet eens hoeft te verlaten? Lees hier waar je naartoe moet voor de allermooiste food photo’s. 

Foodbar Sorry not Sorry – breakfast bowl

Instafood

Foto: Facebook

Bij Foodbar Sorry not Sorry aan de Voltstraat was het moeilijk kiezen uit alle instawaardige gerechten. Zo hebben ze verschillende yoghurt-, acai- en poké bowls, maar ook prachtig uitziende milkshakes! De bovenstaande beauty is een yoghurt bowl met onder andere vers fruit, noten en granola. Niet alleen past deze perfect in de categorie Instafood, het is ook nog eens een gezonde optie! #fitgirl #fitboy

Karakter – choco spektakel

Instafood

Foto: Facebook

Het is misschien niet meer zo koud buiten als de afgelopen maanden, maar dat is nooit een reden om geen warm glas chocolademelk te drinken. Al helemaal niet als deze op spectaculaire wijze gepresenteerd wordt! Bij Karakter in Tilburg kun je vier verschillende soorten chocolademelk bestellen, waaronder de Choco Karakter met Baileys, karamel en slagroom. Ook worden de choco spektakels geserveerd in een trendy mok: speciaal voor de perfecte insta foto dus!

Dwars – hotdog

Instafood

Foto: Facebook

Normaal gesproken staat een hotdog niet bepaald bekend om haar looks, eerder als een snelle hap tussendoor. De hotdogs van Dwars zijn echter van een hele andere categorie. Deze kunstwerken worden beladen met onder andere chili con carne, avocado en nacho’s of bijvoorbeeld met pesto, truffelmayo en Parmezaanse kaas. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens heerlijk om te eten. #cheatday

Poké and more – poké bowl

Instafood

Misschien wel een van de meest gefotografeerde gerechten op het moment en daarom zeker niet te missen op de Instafood lijst: de poké bowl. Sinds kort is Tilburg een poké bowl restaurant rijker en daar zijn wij onwijs blij mee! Bij Poké and more kun je zelf je proteïne, ingrediënten, sausjes en toppings kiezen om deze lekkere sushischaal helemaal naar jouw (visuele) smaak te maken. Snel proberen én fotograferen dus.

Lunchroom de Carrousel – ijskoffie

Instafood

Foto: Facebook

Wist je dat je bij Lunchroom de Carrousel elke maand wel een nieuwe spectaculaire (ijs)koffie uit kunt proberen? Van een Sinterklaas koffie met pepernoten tot een butterscotch latte en van een kerst koffie tot deze heerlijke Oreo ijskoffie. Stuk voor stuk lekker en stuk voor stuk instawaardig. Een goede reden dus om elke maand opnieuw een kijkje te gaan nemen!

De Groene Vlinder – bubbel wafel

Instafood

(Foto niet van de Groene Vlinder)

Misschien heb je de allernieuwste Instafood trend wel eens voorbij zien komen op Instagram, maar wist je dat je sinds afgelopen weekend ook een bubbel wafel in Tilburg kunt krijgen? Bij Brasserie de Groene Vlinder in de Reeshof zijn vier varianten verkrijgbaar: marshmellow-choco Oreo, praline-brownie, aardbei-cheesecake en appeltaart-stroopwafel. Snel uitproberen én fotograferen dus!

Pig & Rye – broodjes (pulled) pork

Instafood

Foto: Facebook

Bij Pig & Rye kijk je je ogen uit wanneer het gaat om heerlijke, zelfgemaakte broodjes met een grote lading vlees. Wat je hier ook bestelt, het zal jouw Instagram volgers hoe dan ook jaloers maken! Zoals de naam van de bakker/lunchspot al prijsgeeft specialiseren zij zich in het maken van vers brood én zijn ze creatief met varkensvlees. Geloof ons: sommige varianten zien er zo goed uit dat je het liefst je vingers erbij op eet. Ook leuk: Pig & Rye heeft zelf ook een uitgebreide Instagram met food photo’s!

Tarte Tatin – gebakjes

Instafood

Foto: Facebook

Onder de categorie ‘bijna te mooi om op te eten’: de gebakjes van Tarte Tatin aan de Korvelseweg. Van lemon & lime bars tot marshmellow-crunch brownies en van handgemaakte truffels tot frisse taartjes met fruit. De gebakjes zijn hier niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens zeer fotogeniek!

Ice rollas – Icerolls

Instafood

Foto: Facebook

Op het moment kun je hier nog niet terecht, maar zet deze spot maar alvast op je bucket list voor deze zomer! We schreven eerder al over Ice rollas: een foodtruck die icerolls gaat verkopen en een dag per week in Tilburg komt te staan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze kleurrijke ijscreaties uit te proberen én natuurlijk op de foto te zetten!