logo

Het nieuwe theater- en concertseizoen van De Schouwburg is in de verkoop!

Met meer dan vierhonderd voorstellingen zit er voor iedereen wel iets tussen. Het gloednieuwe theater- en concertseizoen van Schouwburg Concertzaal Tilburg is vanaf vandaag in de verkoop! Wij doen alvast een greep uit de toffe voorstellingen. Lees snel verder!

Een greep uit het aanbod

Cabaret & comedy is wederom goed vertegenwoordigd met namen als Tineke Schouten, Najib Amhali, Alex Klaasen, Henry van Loon, Tjitske Reidinga, Rundfunk, Youp van ’t Hek en Peter Pannenkoek. De grote musicals aankomend seizoen zijn Jesus Christ Superstar met o.a. Jeangu Macrooy en Freek Bartels, en Mamma Mia! met de grootste hits van ABBA.

Traditiegewijs verwelkomt het theater vaste gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel en het Nederlands Dans Theater. Op klassiek gebied verwelkomen ze naast de vaste spelers zoals Kamermuziek Souvenir en Philharmonie Zuid-Nederland ook andere grote talenten, zoals Jeanine de Bique, Lavinia Meijer en Francis van Broekhuizen.

Liefhebber van theaterconcerten? Dan haal je je hart op bij o.a. de 3JS, Racoon, Krezip en Guus Meeuwis. De Schouwburg is ook erg trots op de internationale gezelschappen uit het programma, waaronder Herve Koubi en Mnozil Brass.

Jonge bezoekers

Ook voor de jonge bezoekers is er veel te beleven, zoals Disney Winnie de Poeh, The Neverending Story en Duizend-en-één-nacht. Tip: het nieuwe jeugdabonnement, waarbij jij en je gezin onbeperkt de jeugdvoorstellingen in de studiozaal kunnen bezoeken.

Start kaartverkoop

De ticketverkoop voor het programma start op zaterdag 27 mei om 12:00 uur. Bestellen van tickets kan online, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20. Uiteraard blijft het programma in beweging en zullen er gedurende het seizoen nog mooie titels worden toegevoegd aan het aanbod. Het complete programma bekijken kan via hier!

Arrangementen najaar

Komende seizoen kun je wederom voorafgaand aan een voorstelling genieten van heerlijke etentjes in het Theatercafé. Het menu wordt regelmatig aangepast, daardoor is er genoeg afwisseling voor elke gelegenheid.

Uitgelichte voorstellingen

Na een succesvolle televisieserie, een bioscoopfilm en twee uitverkochte theatertours staat het duo Rundfunk (Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout) in april met hun derde voorstelling Schau in Tilburg. De nieuwe schau van Rundfunk. Echt een schauschau. Een schauwy schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste schau. Wees toeschauer van dit schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant schauspel kunnen worden. Dus hup, schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!

Ontdek de wereld van moderne dans van Nederlands Dans Theater. Het internationaal gerenommeerde dansgezelschap NDT 1 luidt het seizoen in met drie dansstukken op één avond. In/with/in brengt twee wereldpremières: een van het bekende choreografenduo Imre van Opstal & Marne van Opstal en een van nieuw gezicht Tao Ye.

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen.

Een hedendaagse interpretatie van een van de beste stukken uit de toneelliteratuur: Augustus: Oklahoma vertelt het tragikomische verhaal van de familie Weston die verscheurd wordt door diepe geheimen en onvervulde verlangens. De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en livemuziek maken dit toneelstuk boeiend tot de laatste seconde. Met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

Onder de noemer psychiatrisch cabaret bespreekt Marjolijn van Kooten op humoristische wijze mentale problemen als angst of depressie. Ook haar nieuwe voorstelling zit bomvol zwarte humor en mooie liedjes. Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan. Bijvoorbeeld: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf? Hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit?

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy-Award winnaars Robert en Richard Sherman wordt het verhaal van Winnie en zijn vrienden verteld van met levensgrote poppen.

De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show de wetenschap dichter bij jou. Topwetenschappers nemen je mee in deze boeiende theatercolleges. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.