logo

Het nieuwe theaterseizoen van CC Jan van Besouw is bekend

Het nieuwe theaterseizoen van CC Jan van Besouw: Diva's!

Het nieuwe theaterseizoen van CC Jan van Besouw is bekend. Tijdens twee uitverkochte shows werd programma “Diva’s” gepresenteerd. Op woensdag 3 mei start de online kaartverkoop. Angelique Verbeisterd sprak met voor het laatst scheidend programmeur-directeur Paul Cornelissen over het komende theaterseizoen.

Paul vertel: wat voor bijzonders heb je zoal geprogrammeerd?

“We kozen dit keer voor het thema “Diva’s”; aansprekende sterren met grote allures. En dat zijn niet alleen de bekende diva’s zoals Karin Bloemen en Beverley Craven, maar ook onze lokale diva’s; de vele enthousiaste amateurzangers en –acteurs die onder de noemer Gôols Goud het podium veroveren. En ons team staat klaar om onze gasten het diva-gevoel te bezorgen.

De mix van landelijke en internationale acts én lokale en regionale helden zorgt ervoor dat jong en oud de weg naar ons mooie theater weer zullen vinden. Natuurlijk blijven we vernieuwen: CineLive is een mooi voorbeeld, maar ook het Fotografiecafé. Twee nieuwe initiatieven, georganiseerd door onze eigen vrijwilligers.”

Komt er ook weer toneel?

“Natuurlijk, daar vraagt ons publiek om! Het is gelukt om aansprekende voorstellingen naar Goirle te halen. De nieuwe voorstelling van Firma Mes bijvoorbeeld; “CarryMe” is een persoonlijke favoriet. Mooi dat Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar zijn bekroonde voorstelling “DAD” bij ons komt spelen. Bijzonder is ook de nieuwe productie “Lear” van ons huisgezelschap Boktor; in maart 2018 gaat die bij ons in première.”

Zijn er ook weer oude vertrouwde namen?

“Wat dacht je van Gerard van Maasakkers, die zijn veertigjarig jubileum ook bij ons viert? En Rob de Nijs wordt 75, tijd voor een feestje. Cabaretiers Rob Scheepers, Eva Crutzen en Vincent Bijlo hebben een vast publiek in Goirle opgebouwd. Vincent komt eind december zelfs met een heuse oudejaarsconference. Bij ons!

We besteden ook komend seizoen aandacht aan de tangomuziek, met concerten van Grupo del Sur en Cuarteto Lunares. Na beide concerten zijn er Tangosalons in de foyer, een heerlijke combinatie.”

Wat doen jullie voor kinderen en jongeren?

“Met en voor de Goirlese basisscholen brengen we drie speciale jeugdproducties, met onder andere dansgezelschap De Stilte uit Breda. En Bonte Hond komt met “Foei”, daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk denken we ook aan de kleinsten: Sesamstraat, Fien en Teun en elke maand een heerlijke jeugdfilm op woensdagmiddag, onze eigen Marjolein Mertens heeft weer elf mooie titels geprogrammeerd! Voor de leeftijdsgroep 12+ is er SHOCK, een spannende musical naar het boek van Mel Wallis de Vries.”

Doe je dat nou allemaal alleen, dat programmeren?

“Nee joh, dat kan helemaal niet en dat zou ook niet goed zijn. Bij de Beschouwfilms bijvoorbeeld is al jaren een enthousiaste groep filmfanaten betrokken. Peter Année selecteerde weer vijf sublieme opera’s. JazzPodium Goirle heeft een fijne neus voor actuele jazz. De literaire activiteiten nemen alleen maar in aantal toe, door de fijne samenwerking met de bibliotheek, Blz. Boekhandel Buitelaar en de Literaire Kring Goirle. De Kapelconcerten worden als vanouds weer door Enno Voorhorst geprogrammeerd. Wereldklasse.

We kijken met onze partners in de regio naar de optimale verdeling van voorstellingen en concerten, dat levert mooie “uitruil” op, echte buitenkansjes soms! Wat zo mooi is in Goirle: ons publiek programmeert mee. Onlangs stapte een mevrouw op me af. “Paul, je moet nu eindelijk eens The Dutch Eagles naar Goirle halen!” En dat doe ik dan, ik weet wel wanneer ik naar zo’n gouden tip moet luisteren.”

Gaan weer weer veel Gôols Goud zien?

“Zeker, daar zorgen we met onze partners wel voor. De lokale koren, de harmonie en de muziekgezelschappen nemen een belangrijke plaats in het programma in. Je staat er misschien niet meer bij stil, maar vaste waarden als SPOT!-theater en Nieuw Leven, dat is Gôols Goud, in optima forma. Er blijft altijd ruimte voor nieuwe ideeën en projecten vanuit de Goirlese gemeenschap, het programma is nooit af.”

En wat is jouw tip voor het volgens seizoen?

“Tsja, ik ben nu eenmaal een verstokte dansliefhebber. Daarom kies ik als mijn tip de nieuwe productie van Panama Pictures: “Go north and see what those strangers do”. Choreograaf Pia Meuthen combineert moderne dansvormen met acrobatiek. Voor de derde keer op rij ook in Goirle te zien, daar ben ik trots op. Ga kijken op 20 oktober aanstaande, je krijgt er geen spijt van. Beloofd.”