Het ondernemersverhaal van Denise en Hossein: “Get shit done, dat is volgens ons de kern van ondernemen!”

Dat Denise Gulik altijd al iets in de cosmeticabranche wilde doen, wist ze heel goed. In 2010 moest ze voor haar afstudeeropdracht een merk opzetten: Céleste Originals was geboren. “Ik had geen budget en social media was toen nog niet zo’n ding, maar via via zijn mijn producten bij een retailer terechtgekomen. Toen is het balletje gaan rollen.” Ondertussen is Céleste Originals uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere vestigingen wereldwijd. Wij spraken Denise en haar (business) partner Hossein Eslahy over het ondernemerschap, de wereld van de cosmetica én over hoe het is om te ondernemen met je partner.
Fotografie: Jules van Iperen

Retailers en personality brands

Na wat parkeerproblemen in de drukke Spoorzone, schuiven Denise en Hossein aan tafel. “Het verkeer is dus niet alleen in de Randstad zo’n chaos, maar ook in onze eigen stad Tilburg”, lacht Denise. De twee kennen elkaar al een hele tijd: “Denise startte Céleste Originals en ik ben daar later bij ingestapt”, vertelt Hossein. De rolverdeling binnen het bedrijf is duidelijk: “Ik hou me bezig met productontwikkeling en productformules, Hossein doet veel met klantcontact, het onderhouden van relaties en het opzetten van partnerships”, legt Denise uit.

Céleste Originals begon met het maken van producten voor grote retailers als Kruidvat en Albert Heijn. “We focusten ons eerst op de Nederlandse en Vlaamse markt, maar keken altijd naar de volgende stap. Nu bedienen we de internationale markt, denk aan grote bedrijven als Superdrug en Primark”, vertelt Denise trots. “We zijn op ontdekkingsreis geweest om te kijken in welke werelddelen onze producten zouden werken en zijn ons toen gaan richten op het Midden-Oosten. Onlangs hebben we een vestiging in Dubai geopend”, vult Hossein aan. “Zo kunnen we ook die regio bedienen met de distributie van verschillende merken. Daarnaast zijn we bezig om er personality brands op te zetten.”

Werken met passie en emotie

Volgens Hossein is Céleste Originals een echt familiebedrijf: “Nadat ik ben ingestapt, is ons team verder uitgegroeid. Mijn zus Sanaz en Lieke, het nichtje van Denise, zijn bij ons aan de slag gegaan. Onze stagiaire Amal is blijven plakken en onze nieuwste werknemer is Jody, een goede vriendin van ons. Dit zijn mensen die écht begaan zijn met ons bedrijf en die vanuit passie en emotie werken. Dat vind ik prachtig.”

Ook influencers en personalities kloppen bij het bedrijf van Denise en Hossein aan: “Nikkie de Jager, die je misschien kent als NikkieTutorials, is een van onze grootste samenwerkingen. Ze wilde graag een eigen merk opzetten. Wij hebben haar manager Wes een aantal weken gestalkt en toen heeft ze voor ons gekozen. Dat is natuurlijk supertof”, vertelt Denise. “Met dit soort klanten werk je heel nauw samen. Je bouwt eigenlijk een vriendschap op en zorgt ervoor dat je samen iets heel groots kunt maken.” Hossein knikt: “Daarnaast brengt zo iemand ook een hele hoop kennis met zich mee, waar wij weer van kunnen leren.” Ook de lancering van S’ABLE LABS is een mooi project: “We mochten deze producten voor acteur Idris Elba en zijn echtgenote Sabrina Elba ontwikkelen. Samen hebben we weer iets tofs neergezet,” glimlacht Denise.

Van probleem naar idee

Hoe zo’n samenwerking dan gaat? “Iedereen heeft een idee als ze bij ons aankloppen. Er is dan een probleem waar ze tegenaan lopen of iets dat ze missen in de markt. We gaan met hen brainstormen en bespreken verschillende strategieën. Daarna bedenken we de formules voor de producten en kijken we eventueel nog naar de branding. Ook dit hoort namelijk bij ons werk,” legt Denise uit. Hossein: “Veel mensen hebben een goed idee in hun hoofd, maar kunnen het niet naar iets fysieks vertalen. Daar helpen wij ze dan bij.” Het team van Denise en Hossein begeleidt haar klanten van begin tot eind. Denise: “Het komt inderdaad vaak voor dat wij het hele proces voor de klant mogen leiden. Van het zoeken naar de juiste fabrikanten, het ontwikkelen van de formules voor de producten tot en met de branding, logistiek en het transport. Daar komt ook de vertaling naar de retail bij kijken.”

Get shit done

Wat Céleste uniek maakt in de wereld van kleurrijke poeders, zachte crèmes en fruitige maskers? “Het succesvol maken van de projecten van onze klanten vinden wij écht even belangrijk als winst maken. Daarnaast zijn wij heel transparant. Onze klanten weten precies wat wij verdienen”, glimlacht Denise. Op de vraag hoe de twee Céleste Originals kort zouden omschrijven, hebben ze snel een antwoord: “Get shit done. Wij denken dat dat ook de kern van ondernemen is. Wij zorgen ervoor dat wat onze klanten willen, gebeurt”, vertelt Hossein.

(Business) Partners

Ondernemen met je partner, is dat te mooi om waar te zijn? Denise: “In het begin moesten we heel erg wennen. Het was ook in die tijd dat we net kinderen hadden. Je kunt veel met elkaar delen en je begrijpt elkaar heel goed omdat je door hetzelfde heen gaat. Dat geldt dus zowel voor de leuke als voor de minder leuke dingen.” Hossein knikt instemmend: “Ik ben heel erg dankbaar dat wij dit samen mogen doen. Het is mooi om je partner al die verschillende rollen op zich te zien nemen van moeder, echtgenote én compagnon.”

Op de vraag of Denise en Hossein dromen hebben voor Céleste Originals, hebben ze een duidelijk antwoord: “In januari 2023 openen we onze nieuwe vestiging in Mexico. Dat is al een droom die werkelijkheid wordt. Daarnaast hopen we dat in ieder geval iedereen binnen de branche onze naam kent en weet wie we zijn én wat we doen.”

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over Céleste Originals? Neem dan eens een kijkje op deze website of volg het bedrijf op Instagram!

Powered by BDO

De reeks ‘Ondernemersverhalen’ wordt mede mogelijk gemaakt door BDO Accountants & Belastingadviseurs. Al sinds 1935, het jaar waarin BDO in Tilburg werd opgericht, stimuleren zij het lokaal, maar zeker ook regionaal en (inter)nationaal ondernemerschap. Houd onze kanalen in de gaten voor meer verhalen van Tilburgse ondernemers. Zoals het verhaal van Koert van de Kerkhof (Kopak), Kim Dingemans (D.S.G. Schoonmaakbedrijf), Leander de Haas (H&H Security), Marcel Hamers (Hamers Metaalbewerking), Jan-Hein de Cock (Jan De Cock Mode) en Daan van Venrooij (Van Venrooij Interieurbouw).