Het ondernemersverhaal van Dennis Vogels: “Wij bouwen met betekenis!”

Dennis Vogels

Dennis Vogels heeft altijd al geroepen dat hij een eigen bedrijf wilde. Niet gek gezien het feit dat hij uit een bijzonder ondernemende familie komt. En toch, je moet het maar dóen. Met een diploma bouwkunde en de nodige ervaring op zak was Dennis in 2002 klaar om de stap naar het ondernemerschap te maken. Daarmee werd Vogels Bouwmanagement geboren. Sinds hij een eigen bedrijf heeft, kan hij zijn klanten nóg beter helpen. “Ik lever nu maatwerk en ik ben pas klaar als de klant tevreden is.”
Fotografie: Bas Haans

Wat is nou eigenlijk bouwmanagement?

Waar het volgens Dennis op neerkomt bij bouwmanagement, is het in kaart brengen van de wensen en het budget om daarna een plan te maken. “We coördineren het gehele traject: we ontwerpen zelf, haken de juiste partijen aan, maken een productieplan en denken mee over de juiste indeling en lichtplan. En dat spiegelen we aan de actualiteiten van de maatschappij. Wat doen we met de extreme regenval? Waar kan het water naartoe? Willen de klant groene daken en zonnepanelen? Wat zijn de ontwikkelingen met betrekking tot inkoop? Daarna kunnen we de hoogte in. Alles ligt dan vast, tot aan de verfkleur op de muren. We bouwen dus echt met betekenis!”

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst

De laatste tien jaar is duurzaamheid veel belangrijker geworden volgens Dennis. Ze hebben daarom ook een aantal opdrachten lopen om gebouwen te verduurzamen. “Dat is echt heel erg leuk! Met een scanner naar binnen, vanuit daar naar de tekentafel en vervolgens een programma opzetten.” Bij Vogels Bouwmanagement denken ze daarom ook veel na over circulariteit. “Hoe kunnen we de materialen die we nu gebruiken over vijftig jaar hergebruiken?”

Omgaan met corona en andere uitdagingen

“Eigenlijk hebben we alleen de eerste drie maanden iets van de corona-uitbraak gemerkt. De wereld ging op de handrem en bestaande plannen voor projecten werden omgegooid. Klanten gingen twijfelen of ze wel zo’n grote kantoortuin wilden in het nieuwe Teams-klimaat”. Dennis is blij dat ze hierin mee konden denken en dat ze snel hebben geschakeld. “Je gaat er ook anders door naar je handel kijken. Waar ik vroeger drie kwartier in de auto zat voor een afspraak van tien minuten, plannen we nu een videomeeting in. Veel efficiënter! Aan de andere kant vergeten we ook zeker niet hoe je een relatie bouwt: wanneer je de klant in de ogen kunt kijken.”

Dennis Vogels
Dennis Vogels Bouwadvies © Bas Haans Fotografie

De mooiste feedback

Dennis vindt het fantastisch om te horen dat klanten blij zijn dat ze Vogels Bouwmanagement ingeschakeld hebben. “Zeker als klanten eigenlijk geen idee hebben wat ons werk precies inhoudt en wat het toevoegt. En het ultieme werkgenot is natuurlijk wanneer een klant zo tevreden is dat hij het van de daken schreeuwt. Of als er met Kerst een doos chocolade op de stoep staat, dat vind ik prachtig!”

“Tilburg is gewoon een groot dorp”

Dennis is opgegroeid in verschillende dorpen rondom Tilburg. Toen hij tijdens zijn studententijd op kamers in Tilburg kwam te wonen en in de kroeg zijn huidige vrouw tegenkwam, is hij nooit meer weggegaan uit de stad. “De verhuizing van ons bedrijf naar Tilburg was ook het beste dat we ooit gedaan hebben.” Dennis woont er graag, lekker dicht bij de zaak en bij alles wat het Tilburgse centrum te bieden heeft. “Ik heb mijn hart verpand aan Tilburg Trappers en ben een trouwe fan.” Daarnaast is hij regelmatig op de Korte Heuvel te vinden.

Powered by BDO

De reeks ‘Ondernemersverhalen’ wordt mede mogelijk gemaakt door BDO Accountants & Belastingadviseurs. Al sinds 1935, het jaar waarin BDO in Tilburg werd opgericht, stimuleren zij het lokaal maar zeker ook regionaal en (inter)nationaal ondernemerschap. Houd onze kanalen in de gaten voor meer verhalen van Tilburgse ondernemers. Zoals het verhaal van Koert van de Kerkhof (Kopak),  Kim Dingemans (D.S.G. Schoonmaakbedrijf),  Leander de Haas (H&H Security), Marcel Hamers (Hamers Metaalbewerking), Jan-Hein de Cock (Jan De Cock Mode) en Daan van Venrooij (Van Venrooij Interieurbouw).

BDO Tilburg

BDO Tilburg