Het Ontdekstation gaat verder als Ontdekstation013

ontdekstation013

Het Ontdekstation gaat vanaf 1 januari verder onder de naam Ontdekstation013. Ze willen daarmee laten zien dat ze echt ván en vóór Tilburg zijn. Ze hebben ook een nieuwe website, een mooie verbouwing achter de rug en verheugen zich op de komst van nieuwe partners met nieuwe programma’s en ideeën.

Ontdekstation013 heeft de maand december gebruikt voor een flinke verbouwing die het mogelijk maakt drie schoolklassen tegelijk te kunnen ontvangen voor Perron T (Techniek), Perron OntdekRijk en binnenkort ook Perron Vincent (Vincents Tekenlokaal). Voor alle kinderen die buiten schooltijd op de woensdagmiddag of de weekenden Ontdekstation013 bezoeken gaan de drie perrons intensief samenwerken en combinaties zoeken met andere partijen in de stad op het gebied van techniek en talentontwikkeling. Dat maakt het aanbod nog leuker, interessanter én uitdagender dan voorheen. Vanaf nu zijn ze ook iedere zondag vanaf 11.00 uur open.

Uniek in Brabant

Hiermee zijn ze uniek in Brabant, en meer nog dan in het eerste jaar voorzien van een duidelijk Tilburgs DNA. Nieuw in Ontdekstation013 is de limonadefabriek, gemaakt door studenten van het ROC. Kinderen kunnen er hun eigen limonade maken en leren hoe het proces van limonade maken in zijn werk gaat. Ook voor heel kleine kinderen die met broertjes of zusjes meekomen hebben ze een uitdagende speelhoek in het OntdekRijk.

Dit is ook nieuw aan Ontdekstation013

Ze verwachten deze maand van de gemeente het ‘ja-woord’ te krijgen voor de verhuizing van Vincents Tekenlokaal van het oude Paleis-Raadhuis naar het Ontdekstation013. Het nieuwe lokaal voor Perron Vincent is klaar en wacht op de inrichting. Binnenkort kunnen kinderen dus in op locatie ook hun talenten ontdekken op het gebied van tekenen en digitaal ontwerpen en schilderen.

Ook nieuw in Ontdekstation013 is Perron T met de T van Techniek. Kinderen kunnen er ervaren dat ze niet snel iets weg moet gooien, want uit oude materialen leren ze leuke nieuwe dingen te maken. In de scrapkast vinden ze daarvoor alle benodigde gereedschap. En willen ze iets nieuws creëren dan kunnen ze aan de slag met de piepschuimsnijders en hun zelfgemaakte creaties in beeld brengen bij het maken van een eigen film met het greenscreen.

Kortom: Ontdekstation013 is een unieke plek in Brabant waar de jeugd zich in klasverband of buiten schooltijd uit kan leven in tal van creatieve workshops. In de loop van het jaar zullen daar steeds nieuwe uitdagingen bijkomen. Het team van Ontdekstation013 staat onder leiding van locatiemanager Charlotte Buné.