Het Tilburgs Arsenaal brengt levendigheid in Magazijnstraat

Tilburgs Arsenaal

De Magazijnstraat krijgt volgend jaar een heel nieuwe uitstraling. Met de komst van nieuwbouwproject het Tilburgs Arsenaal krijgt deze ‘vergeten’ straat eindelijk de extra liefde en aandacht die het verdient. Volgens projectontwikkelaar Michiel Werkhoven wordt het straatje weer een bruisende en levendige omgeving en vormt het een belangrijke schakel tussen centrum en stad.

De volledige Magazijnstraat gaat met de komst – naar verwachting eind 2017 – van het nieuwe appartementencomplex op de schop. Er komen brede mooie trottoirs, er komt meer afstand tot het verkeer en de verkeerssituatie wijzigt. Op de begane grond van het Tilburgs Arsenaal is ruimte voor verschillende bedrijven. Denk daarbij aan winkeltjes zoals je ze kent uit het Dwaalgebied, maar dat mogen bijvoorbeeld ook ateliers, horeca of kantoren zijn. Boven de commerciële plint komen 67 appartementen.

De naam van het nieuwbouwproject Het Tilburgs Arsenaal verwijst naar het verleden waar nu ook de straat naar verwijst. Die ‘chique’ naam past er helemaal want het nieuwbouwproject is stijlvol volgens projectontwikkelaar Michiel Werkhoven en Joyce Hems (PR-adviseur Van de Ven Bouw & Ontwikkeling).

De tijdloze architectuur van het gebouw is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten. Zij kiezen voor mooie materialen zoals drie verschillende kleuren metselwerk. Net zoals zijn andere projecten letten zij op details. “Het past goed bij de sfeer van de rest van de gebouwen in de omgeving,’’ vertelt Michiel.

Comfort & gemak

De appartementen staan voor comfort en gemak. Zo zijn alle kamers in de appartementen voorzien van vloerverwarming, oftewel: geen radiatoren en een aangename constante temperatuur. De woningen worden met badkamer opgeleverd, hoe deze eruit komt te zien kun je zelf invullen. Voor de keuken heb je de volledige vrijheid, deze ruimte wordt ‘leeg’ opgeleverd. Natuurlijk worden wel aansluitingen hiervoor aangelegd, zodat alle voorzieningen in je keuken mogelijk zijn.

Er zijn tien verschillende type appartementen. Er zitten verschillen in de grootte van de appartementen, dit varieert van 50 m² tot 110 m². Alle woningen zijn voorzien van een privé-buitenruimte; een deel van de appartementen hebben een balkon om lekker in het middag- of avondzonnetje te zitten, andere zijn voorzien van een loggia. Parkeren is mogelijk in de kelder waar ook de bergingen gesitueerd zijn.

interieur-tilburg-arsenaal

Wonen in de stad

Nu is in de magazijnstraat nog weinig groen te bekennen, gelukkig komt daar met de komst van het Tilburgs Arsenaal verandering in. Om de appartementen heen komt veel groen, bomen en planten creëren een pleinachtige sfeer.

“Mensen zullen straks bewust voor deze plek kiezen, je kiest deze locatie juist voor het stadsgevoel,” zegt Michiel, ‘’Mensen die hier wonen gaan juist graag naar buiten en leven echt in de stad.’’ De omgeving van deze woningen is levendig, bruisend en heeft de dynamiek van de stad. Met een groot appartement midden in de stad is het Tilburgs Arsenaal een populaire woonplek voor een brede doelgroep.

Voor de woningen is volgens Joyce nu al veel belangstelling. In de aanloop naar de officiële start verkoop hebben zich al meer dan 260 personen aangemeld. De locatie in hartje centrum zorgt ervoor dat alle voorzieningen op loopafstand zijn. En zelfs midden in de stad hoef je je geen zorgen te maken over het parkeren van je auto, dit is mogelijk met een ondergrondse parkeerplek in het plan. De prijzen variëren € 165.000,- voor de 2-kamerappartementen tot € 330.000,- voor de 3-kamerappartementen.

Start van de verkoop

Naar verwachting wordt eind 2017 het project opgeleverd en kunnen de kopers genieten van hun nieuwe huis. De drie bovenste lagen van dit project gaan 13 maart 2016 in de verkoop. Ben je geïnteresseerd in één van deze woningen? Ga dan naar de start verkoop van 12-14 uur bij Villa de Vier Jaargetijden, georganiseerd door Van de Ven Bouw en Ontwikkeling. Extra leuk: tijdens de start verkoop kun je genieten van een high wine, inschrijven hiervoor is wel noodzakelijk en kan via de website www.hettilburgsarsenaal.nl.