Het Tilburgse Dwaalgebied: welke zaken zijn nieuw en wat komt erbij?

Dwaalgebied

Tilburg is helemaal hot en happening! Op elke straathoek springen de nieuwe zaken als paddenstoelen uit de grond. Omdat wij als redactie van Tilburg.com regelmatig vragen krijgen over nieuwe winkels, horeca en evenementen, dachten we: waarom behandelen we deze niet allemaal in een keer? Het Dwaalgebied is een van de hippe wijken in Tilburg waar elke dag iets nieuws te ontdekken valt. Daarom bij dezen: de meest gestelde vragen over het Dwaalgebied! 

Welke nieuwe zaken zijn er de afgelopen tijd bijgekomen?

Leermakers & van Dijck

Een nieuwe parel in het Dwaalgebied is zonder meer Leermakers & Van Dijck. Een verrassende combinatie van producten en diensten: het is namelijk een leeratelier én een kapper. Angelique Leermakers (toepasselijke naam) verkoopt haar leren tassen en accessoires, terwijl Zita van Dijck klanten ontvangt om hun haar te knippen.

De “stoere en grappige winkel,” zoals ze het zelf noemen, is gevestigd in het oude pand van Eindeloos aan de Nieuwlandstraat.

Mr. Morris

Niet veel tijd, maar wel veel trek? Bij Mr. Morris kun je eten en drankjes afhalen en wordt alles vers bereid terwijl je wacht. Maar natuurlijk kun je ook gewoon plaatsnemen in het volledig verbouwde pand van voormalig Soete Inval. Ze serveren gezonde ontbijtjes, ruim belegde sandwiches, heel veel smoothies en verschillende koffies en detoxsapjes. Zeker een hotspot om uit te proberen dus!

Je vindt Mr. Morris helemaal aan het einde van de Nieuwlandstraat (nummer 58a).

Eindeloos (nieuwe locatie)

Er vond ook nog een verhuizing plaats binnen het Dwaalgebied. Kledingzaak Eindeloos is namelijk verhuisd naar het oude pand van Benchmark. Een grote verhuizing was het niet: van Nieuwlandstraat 15 verhuisden zij begin deze maand naar Nieuwlandstraat 14! De officiële opening van Eindeloos 2.0 is op zaterdag 18 augustus.

Decennia Design (blijft!)

Geen nieuwe zaak, maar wel goed nieuws uit de Tuinstraat. Decennia Design blijft! De afgelopen tijd was er een enorme alles-moet-weg sale, maar eigenaresse Angelique wist steeds niet zeker of ze definitief ging sluiten. Gelukkig is de kogel door de kerk: ze blijft!

Welke nieuwe zaken kunnen we binnenkort verwachten?

The Knit Club

In het oude pand van Kids Love Sneakers, opent binnenkort conceptstore The Knit Club. Eigenaresse Maud gaat naast kleding ook leuke spullen voor in huis verkopen (denk: kussentjes, vaasjes, planten etc.). De openingstijden zijn inmiddels bekend (zie de website) en de verbouwing is in volle gang. Deze is overigens ook op de voet te volgen via Facebook en Instagram.

BLYF

Eerder schreven we al een stukje over eetwinkel BLYF, die naar verwachting begin september haar deuren opent in de Tuinstraat. Je kunt hier terecht voor lekkere broodjes, heerlijke koffie, tussendoortjes en verse salades, maar ook voor bijzondere producten die je niet in de supermarkt vindt. Ook bij BLYF wordt momenteel hard gewerkt aan de restyling van het pand.

Hoki Poké

Nog een prachtige toevoeging aan het Dwaalgebied en Tilburg in het algemeen: saladebar Hoki Poké. De eerste Hoki Poké opende begin 2018 in Breda, maar de locatie in Tilburg wordt nét even iets anders. Zo worden er naast poke en salade bowls ook een aantal geheime gerechten aan de kaart toegevoegd. Wij kunnen niet wachten, wat jullie?

Café Noir (verbouwing)

In principe geen nieuwe zaak, maar met een nieuwe eigenaar aan het roer en de rigoureuze verbouwing die nu bezig is, lijkt het daar straks wel op! Wanneer het nieuwe pand opent en wat eigenaar Rien van Linschoten er precies van gaat maken, is nog niet bekend.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.