Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2589 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het Veemarktkwartier, hoe ‘maak’ je een creatief cluster in de stad?

In het kader van het thema “Ontwerpen” organiseert CAST op maandag 26 mei een avond over het Veemarktkwartier. Met de sloop van het FAXX-gebouw komt er eindelijk schot in de ontwikkeling van het Veemarktkwartier, de nieuwe creatieve hotspot van Tilburg. Wat zijn de huidige ontwikkelingen, en hoe ‘maak’ je een dergelijk creatief cluster in de stad?

Sprekers zijn Rob Crul van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en prof. dr. ir. J.T. Mommaas. Rob Crul is de ontwikkelaar van het Veemarktkwartier en licht de meeste recente plannen toe. Prof. dr. Mommaas is verbonden aan de Universiteit van Tilburg en Telos (Brabants Centrum voor duurzame ontwikkeling) en komt vertellen hoe je op een mentale manier een creatief cluster voor Tilburg kunt ‘maken’. Aan welke voorwaarden moet het gebied, de bebouwing en de gebruikers voldoen?

Ook wordt de winnaar van de fotowedstrijd over De Creatieve Stad bekend gemaakt en is een deel van inzendingen in een fototentoonstelling te zien.

De lezing is voor iedereen gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via de website van CAST: www.castonline.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Programma

Datum: maandag 26 mei 2014
Locatie: Duvelhok, St. Josephstraat 133, Tilburg

Start programma: 19.00 uur

19.00u: inloop, bekijk de mooiste foto’s uit fotowedstrijd De Creatieve Stad
CAST schreef samen met Academic Forum van Tilburg University een fotowedstrijd uit met het thema De Creatieve Stad. De mooiste foto’s worden deze avond getoond in het Duvelhok.

19.30u: uitreiking prijs voor mooiste foto van De Creatieve Stad
De ontknoping van de fotowedstrijd De Creatieve Stad.

19.45u:
Presentatie Rob Crul, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling
CAST heeft Rob Crul van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling uitgenodigd om de meeste recente plannen voor het Veemarktkwartier uit te leggen. 


20.30u: lezing prof. dr. Mommaas
Prof. dr. Mommaas komt vertellen hoe je op een ‘mentale’ manier een creatief cluster voor Tilburg kunt ‘maken’. Aan welke voorwaarden moet het gebied, de bebouwing en de gebruikers voldoen?

Dhr. Mommaas is momenteel als hoogleraar in de studie van de vrijetijd verbonden aan de Universiteit van Tilburg, als bijzonder hoogleraar Stedelijke Dynamiek en Cultuur verbonden aan de Universiteit van Utrecht, als gasthoogleraar Cultuurbeleid aan de Universiteit van Antwerpen. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van Telos, Centrum voor Duurzame Ontwikkeling, en geassocieerd lid van de Raden voor Leefomgeving en Infrastructuur.

Wat is CAST?
CAST heeft als doel de belangstelling voor en het denken en het debat over architectuur, stedenbouw en landschap – en dat met name in en om de stad Tilburg – blijvend te stimuleren. CAST stelt zich op als podium voor informatie, kritiek en reflectie en is daarbij zonder uitzondering onafhankelijk.

Reageer op dit bericht