Het verhaal achter Burger Business

Burger Business

Na het succes van broodjeszaak Valentino’s vond Valentijn het tijd voor iets nieuws. Als echte burgerman vond hij het jammer dat je in Tilburg nergens een echte kwaliteitsburger kon bestellen. Daarom riep hij de hulp in van zijn goede vriend Daan, en samen bedachten ze BurgerBusiness

Valentijn vertelt: “Het ging goed met Valentino’s, dus het was weer tijd voor iets nieuws. Ik heb een tijdje in Amsterdam gewoond en alles wat ik lekker vond kon ik daar gewoon online bestellen. Toen ik terug was in Tilburg kon ik geen goede burgers meer bestellen, dus ja… toen heb ik Daan gevraagd en zijn we het zelf gaan doen!”

Samen bedachten Daan en Valentijn waar BurgerBusiness voor moest komen te staan en dat concept bleek heel makkelijk te beschrijven: het moest draaien om de perfecte ‘burgerervaring’!

Burgerervaring

Bij de perfecte ‘burgerervaring’ staat de kwaliteit van het vlees staat centraal: “We maken geen gebruik van allerlei toevoegingen, alleen peper en zout. Dit doen we omdat mensen de burger, het vlees, willen proeven.”

Hiermee gaat BurgerBusiness terug naar de basis: goed vlees van een ambachtelijke Tilburgse slager, een lekker broodje en vooral geen gekke ingrediënten of andere poespas. De sauzen maken ze ook zelf. Mensen kopen zelfs hele flessen van de truffelmayonaise en burgersaus omdat ze ‘m zo lekker vinden.

Om de burgerervaring compleet te maken wordt ook veel aandacht besteed aan de presentatie van jouw burgermenu: als je het doosje openmaakt ziet de burger er net zo uit als op het plaatje! Benieuwd? Dan hebben we hier een plaatje van de cheeseburger voor je! Burger Business

Laagdrempelig

Naast de perfecte burgerervaring, is het voor de twee Tilburgers belangrijk dat je lekker laagdrempelig je nieuwe favoriete avondeten of tussendoortje kunt bestellen bij BurgerBusiness. Onder laagdrempelig bedoelen Daan en Valentijn dat een menu vooral niet te duur mag zijn. “Tilburg is een studentenstad. Iedereen moet gewoon een heerlijk burgermenu kunnen bestellen, ook de studenten die gewoon wat minder te besteden hebben, maar wel van een goede burger houden”.

Toekomst

BurgerBusiness is in korte tijd al erg populair aan het worden in Tilburg. Dit blijkt ook uit de ambitieuze toekomstplannen van de twee. Niet al te ver in de toekomst willen ze een nieuwe vestiging openen. De locatie blijft nog eventjes geheim, maar ze hebben er al veel zin in. Ze zijn zelfs zo ambitieus dat ze de doelstelling hebben om over vijf jaar maar liefst tien vestigingen te hebben. “We zijn er heel blij mee dat het nu al zo goed loopt. Ons geheim? Als je een goed idee hebt, dan moet je er gewoon voor gaan! En als je waarmaakt wat je belooft dan komen de klanten vanzelf”, is het advies van de twee succesvolle Tilburgse ondernemers. Burger Business