Het Zuidelijk Toneel biedt bezoekers kijkje achter de schermen

Het Zuidelijk Toneel opent op woensdagavond 25 februari voor publiek de deuren van het repetitielokaal in opmaat naar de première van Romeo & Julia in Theaters Tilburg. In opmaat naar de première van Romeo & Julia in Theaters Tilburg organiseert Het Zuidelijk Toneel woensdagavond 25 februari een gratis openbare repetitie voor publiek in het eigen gebouw aan de Ringbaan Oost 8 in Tilburg.

Momenteel zijn de repetities voor de aanstaande première in volle gang. Om het publiek ook een blik áchter de schermen te geven opent regisseur Lucas De Man de deuren van zijn repetitiezaal. Na een korte inleiding is het publiek getuige van de repetitie. Zo licht het gezelschap een eerste tipje van de sluier en biedt het de mogelijkheid om te zien hoe er gewerkt wordt aan een grote tourneevoorstelling.  Na afloop van de repetitie gaat Lucas De Man met zijn acteurs en artistiek team in gesprek met het publiek en is er de mogelijkheid een kijkje te nemen in het gebouw van HZT, waaronder de werkplaats, de rekwisietenopslag en het kostuumatelier. De avond wordt afgesloten onder het genot van een drankje aan de bar.

Romeo & Julia

De liefdesklassieker Romeo & Julia moet voor regisseur Lucas De Man (1982) gaan over zijn eigen generatie, de twintigers en dertigers van nu. Een generatie die opgegroeid is in totale vrijheid, maar daarmee ook geheel verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. Hiervoor heeft Het Zuidelijk Toneel in samenwerking met omroep BNN, Avans Hogeschool, datingsite Parship.nl en onderzoeksbureau Dynamic Concepts de afgelopen maanden een landelijk Liefdesonderzoek uitgevoerd. Onder andere dit onderzoek geeft antwoorden op de vragen die Lucas De Man heeft over zijn generatie op het gebied van liefde en seks. De resultaten zijn te bekijken op de digitale Kaart van de Liefde: www.kaartvandeliefde.nl en worden besproken op dinsdag 3 maart tijdens de uitzending van het BNN-programma Spuiten en Slikken.

De première van Romeo & Julia vindt plaats op donderdag 12 maart in Theaters Tilburg. De try-outs starten op zaterdag 7 maart in Theaters Tilburg, de landelijke tournee loopt tot en met woensdag 13 mei.