Het Zuidelijk Toneel presenteert uniek educatief spel: Remember me?

Remember me?

Remember me? is een spel voor jong en oud rondom 28 historische én levende figuren die de wereld hebben veranderd. Ieder met een verhaal dat het waard is om doorverteld te worden. Het Zuidelijk Toneel staat bekend als gezelschap dat het verhaal van de ander centraal stelt in al ons werk. Dit keer doen ze dit – in samenwerking met Fawaka WereldBurgerschap en contextpartners de Correspondent & The Black Archives – opnieuw, en wel met een nieuwe, unieke educatieve speltoepassing. Remember me? is een spel dat je geheugen op de proef stelt en je wordt er nog eens wijzer van.

Sommige figuren in het spel hebben een belangrijk beroep en sommige figuren hebben zich ingezet voor de maatschappij. Bijvoorbeeld verzetsheld Anton de Kom of vrijheidsstrijdster Fatima Al-Fihiri. Maar in het spel zitten ook veel bekende mensen van nu. Denk aan Gerda Havertong of de eerste transgender persoon die de Golden Globe won.

Over het ontstaan

Remember me? is ontstaan met het idee om een stem te geven aan de verhalen en herinneringen uit de geschiedenis. Door mensen en verhalen vanuit het verleden opnieuw voor het eerst te bekijken draagt het spel bij aan het creëren van een beter bewustzijn over de geschiedenis.

Meer info

Het spel kan je hier bestellen en is een perfect cadeau om te geven tijdens de feestdagen. Wie weet steek je nog iets op tijdens het kerstdiner!