Het Zuidelijk Toneel zet heldinnen in de spotlight: nomineer jouw Sheroes

Sheroes Het Zuidelijk Toneel

Zet jouw heldinnen in de spotlight! Sheroes – Instead of HeroesHet Zuidelijk Toneel werkt dit seizoen rond het thema Helden. Waarin voorstellingen worden gemaakt die het heldendom langs alle kanten belichten. Vrouwelijke of niet-mannelijke helden verdienen meer aandacht! De voorstelling Instead of Heroes staat geheel in het teken van de vrouw als held.  

Oproep aan vrouwen in Nederland

Het gezelschap doet een oproep aan vrouwen in Nederland, om 5 vrouwen te delen die zij in de spotlights willen zetten. Het Zuidelijk Toneel wil nieuwe namen en meer rolmodellen zichtbaar maken voor opgroeiende jongeren en iedereen die wil leren van elkaars Sheroes.  

Met Sheroes worden heldinnen of vrouwen van betekenis bedoeld, waar iemand bewondering voor heeft, op welke manier dan ook. En iedereen is welkom; activistes van nu, een jeugdheldin, iemand uit de geschiedenis die het verschil maakte of gewoon je eigen moeder.  

Beweging in gang zetten

HZT hoopt een beweging in gang te zetten, een positieve kracht van een veelheid aan allerlei vrouwen die we kunnen leren kennen. Niet-mannelijke helden die het verdienen meer bekendheid te vergaren. Vijftig van hen zullen tot illustratie worden omgevormd, waarmee heel Nederland uiteindelijk wordt volgeplakt. Illustratoren Julia van Leeuwen, Lizzy Pikaar, Ashja van de Corput, Samay June en Domiquevan Deursen staan klaar om met de inzendingen aan de slag te gaan. 

Wie zijn jouw Sheroes? Doe ook mee! 

Geef jouw vijf Sheroes door! Zo krijgen nieuwe rolmodellen een gezicht, veranderen we met zijn allen onze blik op verleden en toekomst. En kunnen we leren van elkaars voorbeelden. De wereld kunnen we misschien niet direct veranderen, maar wel de bril waarmee we naar die wereld kijken.  

Doe mee via deze website

Over de voorstelling Instead of Heroes 

Huisregisseur Sarah Moeremans werkt momenteel samen met een team van schrijvers aan een toneelstuk waarin de verhalen van vrouwen uit de recente geschiedenis centraal staan. Repetities voor Instead of Heroes zijn in volle gang, de geplande première staat op 30 april. Tour door Nederland tot eind mei 2021. 

Meer informatie

Meer informatie over Sheroes vind je hier.