Het Zuidelijk Toneel zoekt Tilburgse kinderen voor familievoorstelling

Het Zuidelijk Toneel

Brabantse theatergezelschappen Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel zoeken kinderen (8-12 jaar) die mee willen repeteren aan de gezamenlijke familievoorstelling: Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde. Deze voorstelling gaat tijdens Theaterfestival Boulevard, deze zomer, in première.

Er wordt gerepeteerd bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg (Ringbaan Oost) in juni en juli en bij Theater aan de Parade in Den Bosch in augustus. Daarvoor zoeken ze voor de repetities op woensdag en zaterdag een groep van 10 kinderen tussen 8 en 12 jaar die de proefkonijnen willen zijn.

De kinderen

De kinderen worden door een aantal acteurs meegenomen in de sfeer van de voorstelling en zij gaan met hen aan de slag. Ze bezoeken de repetitie van deze voorstelling waarin het publiek een bijzondere rol krijgt. Zo helpen zij Het Zuidelijk Toneel bij het maken van de voorstelling en krijgen een uniek kijkje achter de schermen. Acteerervaring is niet nodig!

Iets nieuws proberen?

Ben je nieuwsgierig? Probeer je graag iets nieuws? Heb je wel eens een theatervoorstelling gezien en ben je benieuwd hoe die gemaakt wordt? Kom kijken naar de repetities van “Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde” en repeteer mee.

Op woensdag- en zaterdagmiddagen in juni en juli word je door een aantal spelers uit de voorstelling meegenomen in de sfeer van de voorstelling en ga met je hen aan de slag. Je bezoekt de repetitie van deze voorstelling waarin het publiek een bijzondere rol krijgt. Je helpt ze zo bij het maken van de voorstelling en krijgt een uniek kijkje achter de schermen.

Wanneer?

Woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 17:00 uur, op de volgende data:

  • juni 2016: wo 8, wo 15, wo 22, za 25, wo 29
  • juli 2016: za 2, wo 6, za 9, wo 13, za 16, wo 20

Een kind kan één repetitie bijwonen maar mag ook vaker deelnemen.

Waarom?

Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis maken samen de familievoorstelling ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’ waarvoor ze repeteren in juni en juli. In de repetities onderzoeken ze het verschil tussen publiek en acteurs. Een onderdeel van de voorstelling is het regisseren van kinderen in het publiek en dat moeten ze natuurlijk uitproberen.

Daarvoor zoeken ze voor elke repetitie op woensdag en zaterdag een groep van 10 kinderen tussen acht en twaalf jaar die de proefkonijnen willen zijn. Acteerervaring is niet nodig!

Wat ze jou kunnen bieden

Een unieke ervaring om in een repetitieproces aanwezig te zijn. Daarnaast krijgen de kinderen -onder leiding van theaterdocenten- energieke en creatieve spelopdrachten.

Meer informatie  

Ben je ouder of verzorger van een kind dat graag wil deelnemen of wil je meer informatie? Opgeven kan via proevenmetprofs@gmail.com. Meer informatie is terug te lezen op de website van Het Zuidelijk Toneel: https://www.hzt.nl/proevenmetprofs.