30 graden in Tilburg: zo kom jij je werkdag door

Het is ook nooit goed! Is het eens warm ons kikkerlandje, moet je werken. Zuchtend en steunend achter je bureau, klotsende oksels en uitdrogingsverschijnselen? Nee! Lees deze tips en zorg ervoor dat je jouw werkdag, ondanks de temperatuur waar een gemiddelde sauna jaloers op is, goed doorkomt. 

Vers fruit in je water

Drink genoeg water! ‘Ja moeders’. Natuurlijk weten we al dat het erg belangrijk is om genoeg te drinken met zulke temperaturen. Als je dan toch zoveel water moet drinken kun je die net zo goed meteen oppimpen! Wil jij je water nog frisser maken? Sla citroen, limoen, sinaasappel, komkommer en munt in. Even in de koelkast en hop je water in.

Geen stress

Zeuren over het warme weer? Er zijn talloze landen waar het bijna iedere dag warm weer is. De warmte is een stuk draaglijker als je jezelf wat minder druk maakt. Irritante opmerkingen van collega’s, een baas die extreem veel van je verlangt of klagende mensen om je heen? Probeer je vooral te focussen op je werk en het vooruitzicht dat jij straks lekker ligt te chillen in de zon.

Elke dag is een casual friday

Wij snappen dat het bij sommige bedrijven of functies bijna verplicht is om een driedelig pak te dragen. Toch kun je met temperaturen als deze de casual friday de hele week toepassen. Belangrijke besprekingen, werkbezoeken of vergaderingen? Je sparringspartner vindt het echt niet fijn om tegenover je te zitten wanneer je compleet bezweet bent in je jasje-dasje outfit.

Tropenrooster

Heb jij een baan waar je de werktijden enigszins zelf kunt indelen? Houd er dan een tropenrooster op na. Sta extra vroeg op om aan de slag te gaan, onderneem tussen 12:00 – 16:00 uur wat minder en werk vooral in de avonduren.

Pak een lauwe douche

Pak vooral geen hele koude douche voordat je gaat werken. De overgang van de koude douche naar de warme temperatuur zorgt ervoor dat je snel gaat transpireren. Niet fijn voor jezelf en je collega’s!

Fruit, lekker!

Als je toch inkopen gaat doen om je water op te pimpen met munt, citroen of limoen? Neem dan gelijk andere fruitsoorten mee. Fris en gezond! Of maak je eigen smoothie. Onze tip: haal je fruit op de markt. Wil je weten welke markt je op welke dag in Tilburg kunt bezoeken bekijk dan de website.

Laat de hitte lekker buiten

Ga pas van de hitte genieten als je daadwerkelijk klaar bent met werken. Deuren en ramen dicht, gordijnen of luxaflex omlaag en laat de airco lekker overuren draaien. Op deze manier heb je het niet eens door als de mussen buiten van het dak vallen.

Hou je hoofd koel

Neem deze tip vooral heel letterlijk. Neem een washandje mee, leg deze in een bak koud water, en leg hem geregeld in je nek. Heerlijk!

Summerjams door de speakers

Zoek goede summerjam afspeellijsten op. De kans is natuurlijk groot dat de meeste radiostations lekkere zomerdeuntjes draaien. Let op! De kans is vrij groot dat de muziek je alleen maar meer doet verlangen naar zomerse stranden en ijskoude biertjes en cocktails.

Toch vrij?

Ben jij toch die lucky bastard die vrij is? Bekijk dan even deze pagina voor de beste zwemtips in Tilburg, de fijnste terrasjes, de lekkerste ijsspots en mooie parken in de regio!