Hoe financier je de aankoop van een auto?

autoverzekering

Met een nieuwe auto door Tilburg rijden en alle ins en outs ontdekken. Alleen: hoe financier je de aankoop van een auto? Voor een nieuwe Fiat 500 ben je ruim €17.000 kwijt, terwijl je voor een gloednieuwe Alfa Romeo 4C gemakkelijk €75.000 neertelt. Je kunt natuurlijk voor een tweedehands model gaan, maar dan nog moet je die paar honderd tot paar duizend euro’s wél hebben. Voor alles is een oplossing, en dat geldt ook voor de financiering van een nieuwe of tweedehands auto. Hieronder 5 mogelijkheden.

1. Vrijmaken van de spaarrekening

De gemiddelde Nederlander spaart ruim 6% van zijn nettoloon. Hierdoor moet er na 5 jaar sparen toch aardig wat op de spaarrekening staan: genoeg voor een (nieuwe) auto. Tegenwoordig is dit geld heel gemakkelijk online over te boeken (internetbankieren). Wie het geld liever contant in handen heeft, kan bij een van de banken in Tilburg terecht.

2. Aandelen of cryptocurrency verkopen

Consumenten met aandelen of cryptocurrency kunnen geld vrijmaken door deze te verkopen. Hier moet het wel het goede moment voor zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het enkele dagen kan duren voordat het geld beschikbaar is.

3. Financiering via de dealer of autohandelaar

De meeste dealers bieden financiering van de auto aan. Dit is de meest gemakkelijke manier om met een lening een auto te financieren. Wel blijkt dat een autolening via dealer of autohandelaar het duurst is. Daarom is het belangrijk om ook eens naar andere financieringsvormen uit te kijken.

4. Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de meest geschikte lening voor financiering van een nieuwe auto. Met deze lening ontvang je het geld in één keer op de rekening, zodat de auto direct betaald wordt. In maandelijkse termijnen betaal je zowel aflossing en rente. De rente en looptijd staan vast: hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan. Voordeel van de persoonlijke lening is dat deze de laagste rente biedt en dat je deze ook nog eens extra boetevrij mag aflossen.

5. Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet kent een iets hogere rente. Dit kan een nadeel zijn, maar niet wanneer je later een nieuwe financiering nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, aanschaf van een fiets of toch een tweede autootje. Met een doorlopend krediet heb je namelijk altijd de mogelijkheid om reeds afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Tussentijds aflossen brengt geen extra kosten met zich mee.