Hoge nood in de stad? Check hier de openbare toiletten in de binnenstad!

openbare toiletten

Ben je aan het winkelen in het centrum van Tilburg? Of ben je een rondje aan het wandelen in de stad? Dan kan het zomaar voorkomen dat je nodig naar het toilet moet. Maar waar moet je dan heen? Wij zetten de openbare toiletten in de binnenstad voor je op een rijtje. 

Nieuwe openbare toiletten

Onlangs is het aantal openbare toiletten in de binnenstad en haar directe omgeving uitgebreid. Zo is er nu ook een openbaar toilet in de LocHal en kun je ook in het Spoorpark toiletteren. Daarnaast zijn de openingstijden van het openbaar toilet bij Domino’s op het Piusplein verruimd. Namelijk van 11:00 – 23:00 uur. Ook kun je bij Mercure Hotel aan de Heuvel 24 uur per dag terecht.

In 2021 komen er nog meer openbare toiletten bij. Zo kun je dan ook in het verbouwde stadskantoor en de nieuwe fietsenstalling in het Dwaalgebied terecht. Op termijn wordt er ook nog een toilet op de Heuvel/Pieter Vreedeplein geplaatst. Diverse plekken waren hiervoor in beeld, maar omliggende winkels en horeca hadden hier bezwaar tegen. De gemeente kijkt nu in overleg met de betrokkenen naar andere (inpandige) locaties.

Ook in de nieuwe stadswinkel aan het Koningsplein (die opent in 2024) kun je vanaf dat moment terecht. Het streven is om in de binnenstad altijd binnen een straal van 250 meter een toilet voor mensen met hoge nood voor handen te hebben. Dit is een uitgangspunt dat de Maag Lever Darm Stichting hanteert.

Meer openbare toiletten

Benieuwd waar je nog meer openbare toiletten vindt? Een selectie uit het aanbod naast de bovengenoemde plekken.

  • Parkeergarage Pieter Vreedeplein
  • Parkeergarage Louis Bouwmeesterplein
  • Parkeergarage Tivoli 013

Ook de vindbaarheid van de openbare toiletten is verbeterd. Via de app Hoge Nood zijn alle openbare toiletten te vinden. De toiletten worden binnenkort toegevoegd aan de digitale plattegronden van de binnenstad. Op deze site staat het overzicht van de openbare wc’s op de pagina toiletten. Ondernemers is gevraagd om hun toiletten waar mogelijk open te stellen voor mensen met hoge nood. Ook deze locaties komen in de app Hoge Nood te staan en worden herkenbaar aan een sticker op de deur of etalage.

Overigens is het als ondernemer ook mogelijk om een subsidie aan te vragen als je jouw pand beschikbaar stelt als openbaar toilet. Daarover lees je meer op de website van de gemeente.