‘Lekker, kwaliteit en met aandacht’: Hoki Poké geopend in het Dwaalgebied

Hoki Poké

Poké bowl zaak Hoki Poké, oorspronkelijk opgestart in Breda, is nu ook neergestreken in het Dwaalgebied. De zaak past perfect tussen alle andere hippe tentjes: er hangt een heerlijke sfeer en het personeel komt heel relaxt over. De verse maaltijden en goede producten staan voor je klaar en er is voor ieder wat wils. Wij gingen langs en spraken eigenaren Aissa en Ruud.

‘Ik miste gezonde alternatieven in Brabant’

“Oorspronkelijk kom ik uit Brabant,” vertelt Aissa. “Na te hebben gestudeerd in onder andere Amsterdam en Antwerpen kwam ik er al snel achter dat je in grotere steden altijd gezonde alternatieven hebt om te eten en dat miste ik eigenlijk nog een beetje hier in Brabant.” Toen Aissa in Breda ging wonen kwam hij erachter dat als hij iets bestelde, het altijd ongezond was. “Als er nog niet veel gezonde alternatieven zijn, moet ik daar iets mee doen.” Niet veel later tekende hij een contract voor een pand in Breda.

De andere eigenaar, Ruud, is altijd een horeca jongen geweest. Hij kwam een keer kijken bij zijn vrienden van Hoki Poké en een week later zat hij er zelf ‘dik’ in. “Het is echt een kindje van mij geworden,”aldus Ruud.

‘Wij geloven in de originele Pokébowl’

Hoki Poké heeft een Hawaiiaans concept. “Je ziet tegenwoordig dat mensen verschillende concepten proberen aan te passen naar hun eigen hand. Bijvoorbeeld door te mixen met quinoa of noodles. Wij zijn echt puur poké bowls.” De basis van een poké bowl is rijst met daarop gezonde toppings. Leuk feitje: Hawaii ligt heel dicht bij Japan, waar sashimi en sushi vandaan komen. De bevolking van Hawaii heeft er een bowl van gemaakt om zo een eigen gerecht te creëren. “Wij geloven dat met het originele concept, er al genoeg variatie beschikbaar is zonder de basis te hoeven veranderen.” Naast de poké bowls hebben ze ook zelfbedachte pokécado’s en pokéwraps. “Super handig voor een snelle lunch, om mee te nemen en af te halen.”

Hoki Poké

‘We passen hier precies tussen’

Nu het in Breda een succesvol concept is, zijn ze neergestreken in Tilburg. “Tilburg is al heel snel de volgende stap als je kijkt naar steden in Brabant. En ik voel me er heel erg welkom. De ondernemers die al in het Dwaalgebied zitten, laten me echt thuis voelen en het publiek spreekt me echt heel erg aan. Tilburg is een grotere stad, alternatiever en mensen zijn bewust met eten bezig. We passen hier precies tussen.”

Het grote verschil met Breda is dat het daar echt een afhaalconcept is. “Klanten kunnen er wel eten maar het wordt wel een beetje afgeraden omdat er continu bezorgers voorbij lopen en je niet relaxt kunt zitten.” Dat is hier in Tilburg wel anders. Ze hebben om en nabij 90 vierkante meter aan oppervlakte met leuke zitjes en een klein terras voor het pand. Beneden in de kelder hebben ze een keuken gecreëerd waar de maaltijden worden klaargemaakt.

Lekker, kwaliteit en gemeende aandacht

“Hoki Poké staat voor lekker, kwaliteit en aandacht voor onze klanten. Gemeende aandacht. Alles waarin we extra aandacht kunnen geven doen we dat en dat merk ik ook heel erg. Klanten worden vrienden en als de wachttijd een keer iets langer is, wordt daar ook heel sympathiek op gereageerd.”

Ben je een keer in de buurt? Ga dan gerust langs! Benieuwd wat ze allemaal hebben? Ga dan naar de website van Hoki Poké.