Honderden deelnemers bij eerste editie wielerronde Brabants Trots

brabants trots
Toerwielrenners kunnen aanstaande zondag 18 maart hun wielerseizoen beginnen bij de eerste editie van Brabants Trots. Het belooft een koude maar zonnige tocht te worden. De universiteit van Tilburg zal dienen als start en finish locatie voor dit nieuwe wielerevenement met routes door bosrijke omgeving en gezellige Brabantse dorpjes en steden.
De organisatie ziet het aantal inschrijvingen ondanks de koude weersvoorspellingen nog elke dag toenemen. “We geven op onze social media kanalen vandaag enkele tips om je te kleden tegen de frisse omstandigheden. Dit maakt een seizoenopener juist extra bijzonder. Het weer kan in maart erg divers zijn, dat zorgt voor de uitdaging komend weekend.” Aldus Dariush Cyrroes van de organisatie. Er worden zo’n 500 deelnemers verwacht bij deze eerste editie.

Divers Brabants landschap laten zien

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 80 en 110 kilometer. “We hebben gepoogd routes neer te zetten met een zo divers mogelijk Brabants landschap, we komen langs een paar échte wielerdorpen met historie. En aan de finish op de promenade van Tilburg University wacht iedere deelnemer een bijzonder Brabants biertje.” Afgelopen week is bekendgemaakt door de organisatie, die tevens verantwoordelijk is voor de CZ Tilburg Ten Miles, dat er bij de CZ Tilburg Ten Miles ook over het terrein van de universiteit wordt gelopen. “De samenwerking met de universiteit verloopt zeer prettig en met dit evenement hebben we een mooie aftrap voor de samenwerking.”
 
Brabants Trots is de seizoenopener van de We Are Cycling serie. Een serie van 12 wielerevenementen voor toerwielrenners waaronder ook klassiekers als de KlimClassic en de Classico Boretti. “Met Brabants Trots zetten we een kwalitatief hoogwaardige toertocht neer waarbij we de deelnemers van begin tot eind verzorgen.”