Honderden kinderen lopen door de binnenstad tijdens de Sterrentocht

De Tilburgse Sterrentocht trekt op zondag 8 januari 2023 voor de eerste keer door de binnenstad van Tilburg. Dit evenement is een nieuwe variant op de intocht van de Driekoningen. In de Tilburgse Sterrentocht staat licht centraal. Licht is een fenomeen dat voorkomt in alle culturen. Dit betekent dat alle Tilburgers mee kunnen doen aan de Tilburgse Sterrentocht.

Maken van lampionnen en instuderen van liedjes

Honderden kinderen uit Tilburg en omgeving zijn deze weken druk bezig geweest met het maken van lampionnen en het instuderen van liedjes. Ze doen dit creatieve werk in Ontdekstation013, maar ook op de scholen zelf. De lampionnen worden meegedragen in de Tilburgse Sterrentocht. Tijdens deze tocht door de binnenstad worden ook leuke liedjes gezongen.

Kinderen spelen de hoofdrol in de Tilburgse Sterrentocht. Dat heeft er onder meer mee te maken dat deze Sterrentocht is gelinkt aan de Tilburgse Speelgoedbank. Beide zijn een initiatief van de Stichting Het Vierde Geschenk. Deze stichting heeft zich laten inspireren door de kindertraditie van Driekoningen. De waarden van de tocht zijn van alle tijden: delen, gelijkwaardigheid en saamhorigheid. Tijdens dit evenement wordt ook speelgoed opgehaald voor de Tilburgse Speelgoedbank.

Workshops

Zo’n vierhonderd kinderen maken tijdens workshops lampionnen, waarvan het model van de lampionnen speciaal voor de Tilburgse Sterrentocht gemaakt is. De workshops worden gegeven in en door het Ontdekstation013, op scholen en naschoolse opvang. Er zijn ook workshops waar kinderen drie nieuwe liedjes leren die speciaal zijn geschreven voor de Tilburgse Sterrentocht. Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven is bij Ontdekstation013? Check dan dit artikel.

Meer informatie

De stoet begint op 8 januari om 17.00 uur voor de Heikese kerk (Sint-Dionysiuskerk) en zal daar na ongeveer anderhalf uur ook eindigen. Het voorprogramma start een halfuur eerder. De route door de binnenstad is 1400 meter lang. Tijdens de optocht kun je zang- dans- muziek en theatergroepen verwachten. Maar de ultieme blikvanger is een gigantische, lichtgevende ster van 4 meter hoog en 3,5 meter breed. Deze gaat trots voorop in de Tilburgse Sterrentocht.