Hoogleraren: Tilburg University beste specialistische universiteit

Keuzegids

Net als in voorgaande jaren is Tilburg University volgens hoogleraren de beste Nederlandse specialistische universiteit in de Elsevier Ranking. Studenten waarderen  de universiteit op de 2e plek van de specialistische universiteiten (na Wageningen). Vergelijken we de totaalscores van alle universiteiten, dan komt Tilburg University op de 5e plaats. Elsevier vergelijkt ieder jaar een groot aantal opleidingen in het hoger onderwijs (hogescholen en universiteiten).

Rector Magnificus Emile Aarts: ‘Prachtige resultaten, waar we erg trots op zijn. Tilburg University is student centric, daar werken we hard voor, onze opleidingen worden zorgvuldig gecontroleerd en geëvalueerd, intern, maar ook door externen, en dat wordt gewaardeerd.’

Beste opleidingen

Hoogleraren hebben per vakgebied ook aangegeven wat volgens hen de beste studies van Nederland zijn. Ze hebben daarbij gekeken naar het bachelorprogramma, het masteraanbod, de kwaliteit van docenten en de kwaliteit van wetenschappelijke publicaties. Tilburg University heeft de beste studie in 4 van de 6 categorieën voor Economie en Recht:

  • Accountancy
  • Economie
  • Econometrie en Operationele Research
  • Fiscaal Recht

Ook in de categorie Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW)  heeft Tilburg University volgens hoogleraren de beste opleiding.