Hoogste punt bereikt nieuwbouwproject Queens

Op dinsdag 8 december is op feestelijke wijze het hoogste punt gevierd  van het nieuwbouwproject Queens, de nieuwe woonbuurt aan het Julianapark. Onder grote belangstelling van genodigden, kopers en huurders van deze nieuwe woonbuurt is het project of feestelijke wijze “gekroond”

Het project bestaat uit 29 royale koopwoningen, 21 luxe koopappartementen, 24 huurappartementen en een aantal winkels. (waaronder en kapper en bakker)

De woningen en appartementen zijn deels gelegen aan de Sint Eustatiusstraat, een nieuwe Tilburgse straat die  met de totstandkoming van Queens werd gecreëerd. De naam past bij de overige straatnamen in de buurt van het Julianapark, die immers eveneens zijn vernoemd naar (voormalige) delen van het Koninkrijk. Het Julianapark zelf is een van Tilburgs oude herdgangen, in de volksmond wel Frankische driehoeken genoemd.

Moed loont

Bij de planning en start van Queens stak Remmers Projectontwikkeling B.V. uit Tilburg, ondanks de financiële crisis, nadrukkelijk de nek uit en die moed wordt nu beloond. De (reeds opgeleverde) woningen zijn allemaal verkocht. Van de koop- en huurappartementen zijn er vóór oplevering nog slechts enkele beschikbaar. Vooral starters, maar ook gezinnen en ouderen, blijken in de woonplek aan de rand van de oude binnenstad geïnteresseerd.

De appartementen bestaan uit twee bouwblokken, van elkaar gescheiden als door een klassieke stadspoort: het begin van de Sint Eustatiusstraat die Queens doorsnijdt. De nieuwe straat is eigenlijk geen straat, maar een laan, geheel passend bij de royale opzet van Queens.  Halverwege vormt deze laan een soort binnenhof, met daaraan zeventien woningen: het groene hart van de woonbuurt.  Bij de appartementen is gekozen voor in het oog springende architectuur, met onder meer kunstzinnig gebruik van materialen.

De oplevering van de huurappartementen is in januari 2010 voorzien, die van de koopappartementen medio 2010.