Hoogste punt in Vogeltjesbuurt bijna bereikt

Medio december 2013 ging in de Vogeltjesbuurt de eerste schop de grond in. De bouw van het appartementencomplex gaat snel en de werkzaamheden verlopen voorspoedig. Morgen kan dan ook het hoogste punt al gevierd worden. Een mooie mijlpaal in een bijzonder project.

Bijzonder bouwproces

Het appartementencomplex wordt gerealiseerd op het terrein waar vroeger buurthuis ’t Vogeltje stond. Het complex bestaat uit 16 appartementen en kent verschillende typen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners dit voorjaar verhuizen naar hun nieuwe appartement. Jeroen Band, projectmanager Tiwos: “Het bouwproces is bijzonder. Aannemer Van der Weegen uit Tilburg heeft er samen met haar ketenpartners ontzettend hard aan gewerkt om zo veel mogelijk ‘lucht’ uit de planning te halen. Het resultaat is een bijzonder korte bouwtijd van 75 werkbare werkdagen voor een appartementencomplex van drie lagen.” In totaal worden er 111 nieuwe woningen in de Vogeltjesbuurt gebouwd, 16 appartementen en 95 eengezinswoningen. Met de bouw van de eengezinswoningen wordt gestart direct na de realisatie van het appartementencomplex. Ook deze worden in verhoogd tempo gerealiseerd.

Openbaar gebied

Bewoners kunnen in werkgroepen gaan meedenken over de invulling van het openbaar gebied. De gemeente nodigt bewoners hier binnenkort voor uit.