Hoogste punt voor Distriport Tilburg

Distriport

Dinsdag 9 juni 2014 is het hoogste punt bereikt op Distriport Tilburg. Hiermee worden de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe distributiecentrum dat ProDelta op risico ontwikkeld op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg. ProDelta zal hier gefaseerd 63.000 m² logistieke bedrijfsruimte ontwikkelen verdeeld over zes onderling te combineren units, te huur vanaf circa 10.000 m².

Distriport Tilburg biedt het grootst beschikbare bedrijfsgebouw op Vossenberg West II. De compartimentering en schaalgrootte geven huurders de flexibiliteit om te groeien en te krimpen waardoor de huisvesting voor de lange termijn kan worden gewaarborgd.

Het complex voldoet aan alle moderne logistieke eisen. Elementen die dit illustreren zijn een vrije stapelhoogte van 12,20 meter, een betonnen gevelplint met een hoogte van 2,5 tot 3,5 meter, een ultra vlakke betonvloer (Din 15185), 1 loadingdock per 800 m² bedrijfsruimte, alsmede gescheiden verkeersstromen en parkeerfaciliteiten voor vrachtauto’s en personenauto’s. De terreinen zijn ruim van opzet, zodat ook ECO combi’s / LZV’s goed kunnen aandocken. Het complex zal conform BREEAM-NL Nieuwbouw worden gecertificeerd. Het certificeringsniveau wordt minimaal Very Good.

ProDelta

Voor ontwikkelaars en beleggers als ProDelta is het belangrijk om grootschalig te investeren op goede logistieke locaties met voldoende kritische massa en hoge kwaliteit. Veel grote, nationale en internationale productiebedrijven en logistieke dienstverleners zijn gevestigd op Tilburgs grootste bedrijventerrein. In totaal gaat het om ruim 200 bedrijven. Denk hierbij aan Sony, Samsung, DB Schenker, Iris Oyama, DHL, Ingram Micro, Versteijnen, Hermex Distribution, Raab Karcher en Syncreon. De regio Tilburg-Waalwijk is onlangs uitgeroepen als tweede logistieke hotspot van Nederland. ProDelta ziet de ontwikkeling dan ook met veel vertrouwen tegemoet. “Wij merken dat de markt aantrekt en zien dat er nog steeds veel vraag is naar grootschalige en hoogwaardige distributiecentra op multi- modaal ontsloten locaties als deze. Er lopen momenteel gesprekken met meerdere logistieke dienstverleners. ProDelta verwacht nog voor de oplevering huurders te hebben gecontracteerd”.