Deelfietsensysteem in Tilburg deze week van start

Op tien locaties in Tilburg komen stallingen te staan met fietsen die je via een app kunt reserveren, gebruiken en betalen. Provincie Noord-Brabant start aanstaande woensdag samen met Hopperpoint een deelfietsensysteem in twee steden in Noord-Brabant waarvan Tilburg er eentje is.

Het concept: Hopperpoint

Hopperpoint zorgt ervoor dat jij jezelf snel per fiets door de stad kunt verplaatsen. Via een mobiele applicatie kun jij één van de vele fietsen bij de verschillende stallingen reserveren. Je kunt je met deze fietsen onbeperkt door de stad verplaatsen zolang je de fiets maar terugzet bij één van de tien stallingen in de stad.

Officiële opening

Woensdag wordt het eerste officiële Hopperpoint in Eindhoven in gebruik genomen door wethouders Mario Jacobs en Jannie Visscher van respectievelijk Tilburg en Eindhoven. De kosten van het huren van een fiets via Hopperpoint zijn nu nog onbekend. De eerste drie jaar wordt onderzocht of het project rendabel is. Tilburg en Eindhoven fungeren als pilot. Wanneer de pilot succesvol verloopt wil Provincie Noord-Brabant en Hopperpoint het in andere steden uitrollen.