Hopperpoint moet autoverkeer in de stad terugdringen

Hopperpoint

In Eindhoven werd in januari voor het eerst geopend en sinds twee weken is ook Tilburg een deelfietsensysteem rijker: Hopperpoint. Zowel medewerkers van bedrijven als particulieren kunnen gebruik maken van de verschillende fietsen die je met een mobiele applicatie kunt reserveren. Het eerste Hopperpoint opende bij Stadskantoor 6 aan de Spoorlaan.

”Doelstelling is om nog dit jaar tien Hopperpoints te openen op verschillende locaties in de stad,” vertelt Coen Vermeulen, mede-eigenaar van Hopperpoint. Er is inmiddels een short-list met beoogde locaties in de stad maar ook daarbuiten. Met verschillende bedrijven lopen momenteel gesprekken over het eventueel plaatsen van een Hopperpoint.

Duurzame mobiliteitsoplossing

”Voor het bedrijfsleven is een geautomatiseerd deelfietsensysteem een gezond en duurzaam alternatief voor kort zakelijk verkeer,” gaat Coen, die constateerde dat er veel kort zakelijk verkeer is in Tilburg, verder. ”Daarnaast zijn de provincie en de Brabantse gemeenten actief bezig met het terugdringen van het autoverkeer in de verschillende binnensteden.”

Verder verplaats je jezelf in de binnenstad vaak sneller met de fiets dan met de auto.

Mobiele applicatie

Hopperpoint maakt gebruik van een mobiele applicatie waarmee je Hoppers (deelfietsen van Hopperpoint) kunt reserveren en ontgrendelen. Je moet jezelf eenmalig (gratis) registreren om gebruik te maken van een Hopper. ”Er bestaat wel een mogelijkheid om per sms Hoppers te reserveren of gebruik te maken van Smartcards.” Toch wil Coen vooral het gebruik van de applicatie stimuleren vanwege de uitgebreide mogelijkheden.

”Je ziet waar de Hopperpoints liggen, hoeveel Hoppers er beschikbaar zijn, je kunt deelfietsen reserveren en je kunt verschillende data toevoegen.” Zo wordt het inzichtelijk gemaakt hoelang gebruikers een fiets gebruiken, wat de kosten zijn van het gebruik en er worden leuke marketingtools geïmplementeerd. ”We gaan samenwerken met lokale partijen die via de applicatie onze gebruikers kunnen triggeren op basis van de locatie waar zij zich bevinden.”

Maar hoe kom je nu daadwerkelijk aan fietsen toe? ”De stallingen van de Hoppers zijn uitgerust met een display waarop je jezelf kunt aanmelden. Op het display verschijnt een code die je invoert in de Hopperpoint app waarmee je een fiets kunt ontgrendelen.”

Interessant voor bedrijven

De gemeente Tilburg ondersteunt het project door zelf een Hopperpoint te adopteren, zodat medewerkers van de gemeente zonder verdere kosten gebruik kunnen maken van de Hoppers. Je kunt als bedrijf een Hopperpoint adopteren of abonnementen voor je medewerkers afsluiten waarmee je het fietsverkeer in de stad stimuleert en daarmee het autoverkeer verminderd.

Coen kijkt in eerste instantie naar de zakelijke markt om een mobiliteitsoplossing te bieden voor kort zakelijk verkeer. ”Naast het afnemen van abonnementen om het fietsverkeer van werknemers te stimuleren kunnen bedrijven ook adverteren op de Hoppers. Zo krijgen ze een stukje zichtbaarheid in de stad terug.”

Ook vanuit het oogpunt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is het interessant om abonnementen af te nemen bij Hopperpoint. ”Bedrijven krijgen maandelijks een overzicht hoeveel er door medewerkers is gefietst en hoeveel co2 uitstoot het bedrijf en haar medewerkers die maand hebben bespaard. En je houdt je medewerkers in beweging uiteraard.”

Toekomstplannen

Hopperpoint blijft zich ontwikkelen en richt zich naast bedrijven ook op particulieren. Wil je gebruik maken van een Hopper dan moet je jezelf eenmalig registreren en betaal je bij gebruik zo’n €3,- voor de eerste twee uur en €1,50 voor ieder uur extra. Een hele dag gebruik maken van een Hopperpoint kost €8,-.

Op dit moment staat er één Hopperpoint in Tilburg, maar de komende maanden worden er meerdere geopend. Je kunt dan een Hopper meenemen en terugbrengen op ieder willekeurig Hopperpoint.

In de toekomst worden er ook elektrische fietsen (eHoppers) toegevoegd. ”Voor de langere afstanden is het interessant om ook een elektrische fiets in te zetten.” Uiteindelijk wil Hopperpoint ook uitrollen naar Breda, Helmond en ‘s-Hertogenbosch.

Lijkt het jou als bedrijf zijnde naar aanleiding van dit verhaal interessant om gebruik te maken van het deelfietsensysteem? Neem dan contact op!